Home > #Hoofdnieuws > WK Rallycross sluit af in Zuid-Afrika

WK Rallycross sluit af in Zuid-Afrika

Volgend weekend wordt in Kaapstad, Zuid-Afrika, de twaalfde en laatste wedstrijd van het Wereldkampioenschap Rallycross 2018 verreden. Met de kampioenen reeds gekend, Johan Kristoffersson (Volkswagen) bij de rijders en Volkswagen zelf bij de teams, rest er enkel nog de strijd om de titel van vice-kampioen.

Theoretisch maken vier rijders nog kans op de tweede plaats in de eindstand. In de eerste plaats is er het Audi-duo Mattias Ekström en Anderas Bakkerud. De Zweed Ekström gaat zijn Noorse teamgenoot Bakkerud voorlopig voor met vier puntjes. Petter Solberg, Volkswagen, heeft als vierde drie punten achterstand op zijn landenoot Andreas Bakkerud en dus zeven minder dan Ekström. De Fransman Sébastien Loeb (Peugeot) telt als vijfde reeds 23 punten minder dan de tweede maar als u weet dat er maximaal 30 punten te verdienen zijn tijdens een wedstrijd dienen we ook hem te vernoemen. Verder staat Kaapstad ook in het teken van het afscheid van Audi en Peugeot als constructeurs in het WK Rallycross nadat zijn eerder aankondigden zich terug te trekken na dit seizoen. Het wordt een winter van afwachten over wat komen gaat. Ook het Zweedse team OMSE van Andreas Eriksson trekt voorlopig de stekker uit het WK. En eerder gaf VW-motorsport-directeur Sven Smeets in gesprekken met ons al aan dat het twijfelachtig is dat Volkswagen als enige constructeur zou doorgaan in het WK. Voor de goede orde, bij Volkswagen zijn nog geen beslissingen gevallen daarover, maar het hoeft niet te verbazen als bij de VW-top duchtig wordt overlegd over de toekomst binnen het WK Rallycross.

In Zuid-Afrika is er met Guillaume De Ridder ook een landgenoot actief. De Ridder maakt met 14 punten achterstand op zijn Zweedse OMSE-teamgenoot Oliver Eriksson nog kans op de titel in RX2 en zal zijn huid dan ook duur verkopen. “Ik zal er alles voor doen“, geeft De Ridder mee, “maar ik moet al haast rekenen op pech van Oliver en dat is het laatste wat ik iemand toewens.” We geven nog mee dat eerder dit seizoen Guillaume De Ridder eerder dit seizoen reeds de Scandinavische titel (Nordic Rallycross) wist binnen te halen en daarmee zijn steile opmars in deze tak van de autosport reeds bevestigde, wat het resultaat in Zuid-Afrika ook mag zijn.

(foto J Dingenen: De Ridder versus Eriksson in Lohéac, Frankrijk)