Home > #Hoofdnieuws > De autosport dit weekend

De autosport dit weekend

De Formule 1 werkt een verplicht nummertje op het Yas Marina circuit in Abu Dhabi. De prijzen zijn al verdeeld maar de strijd om de derde plaats ligt nog open tussen Raikkonen, Bottas en Verstappen.

George Russell greep eind september in Sochi naast de kans om vroegtijdig Formule 2 kampioen te worden. Als hij in Abu Dhabi Alex ALbon 11 punten achter zich kan houden dan is hij kampioen.
Ook in de GP3 series kon Antoine Hubert het niet afmaken in Sochi en hij moet nog 16 punten rapen in Abu Dhabi om Nikita Mazepin definitief achter zich te houden. Interessant gegeven: op het Yas Marina circuit zal dit weekend de nieuwe “Formule 3” worden voorgesteld, de wagen die vanaf volgend seizoen het plaatsje van de GP3 zal innemen in de Grand Prix weekends.

Even verderop, in Zuid-Afrika, is er de seizoensfinale van het WK Rallycross met vier man die nog vicewereldkampioen kunnen worden: Mathias Ekstrom, Andreas Bakkerud, Petter Solberg en, in theorie, ook nog Sebastien Loeb.
Voor onze landgenoot Guillaume De Ridder is er een waterkansje op de RX2 wereldtitel, al wacht hem met 14 punten achterstand een moeilijke opdracht. Rally is er ook de Franse Var, met een klassieker waar we onder meer Guillaume de Mevius zien starten.

In eigen land tenslotte is er nog volop regionale autosportactie met de Moustache Classic in Bocholt, de afsluiter van die discipline, en met de gigantisch populaire 6 Uren van Kortrijk, de afsluiter van het VAS regionale rallyseizoen.

(foto: L.Deschuyttere)

 

 

You may also like
FIA F2: Amaury Cordeel tegen sterkste veld ooit?
Mercedes brengt hulde aan de F1-wagen
F1 2023: wie stelt wanneer voor?
Vaarwel 2022, op naar een spetterend 2023!