Home > Industrie > Ghosn in Japanse cel

Ghosn in Japanse cel

Opschudding in de autowereld. Carlos Ghosn, de CEO van Renault, Nissan en Mitsubishi werd in Japan opgepakt voor fraude. Ghosn is een van de machtigste mannen in de industrie. Wat het betekent voor Renault en de autosport is nog niet duidelijk.

We noemden hem vroeger al eens “een boosaardig uitziende Mr. Bean”. Carlos Ghosn staat sedert 2005 aan de leiding van de binoom Renault-Nissan. Twee jaar gelden kwam daar Mitsubishi bij. Daarmee werd Ghosn een van de machtigste mannen uit de automobielindustrie. Maar een onderzoek in Japan zou uitwijzen dat hij over een periode van vijf liefst 44,2 miljoen euro aan loon zou hebben weggemoffeld met boekhoudkundige bewerkingen. Hij zou ook bedrijfsmiddelen voor persoonlijke doeleinden hebben gebruikt. Voor de Japanse onderzoekers was er blijkbaar voldoende bewijs om Ghosn in hechtenis te nemen.

Voor Renault Sport zou er geen implicatie zijn maar voorzitter Jerome Stoll rapporteert wel rechtstreeks aan Ghosn. Nu wordt er verwacht dat Ghosn nog deze week aan de deur zou worden gezet bij zowel Renault als Nissan en Mitsubishi.

(foto: cc 0)

 

 

 

You may also like
2WD Trophy: kampioen Bruno De Wilde met Clio in 2023
Esports: Renault lanceert eerste esports evenement
In een notendop: Renault en Alpine
TCL nieuwe instapklasse toerwagens circuit