Home > Circuit > Geslaagde operatie voor Sophia Flörsch

Geslaagde operatie voor Sophia Flörsch

Afgelopen weekend maakte de Duitse Sophia Flörsch tijdens de F3 in Macau een horrorcrash toen haar wagen aan aanzienlijke snelheid de lucht in werd gekatapulteerd. De bolide ging los over de omheining heen en crashte tegen een constructie die aldaar geplaatst werd voor fotografen. Flörsch, twee fotografen en een baanpost werden afgevoerd naar het ziekenhuis. De Duitse pilote liep bij de crash een breuk aan de ruggenwervels op.

Het team van Sophia Flörsch, Van Amersfoort Racing, liet deze voormiddag via een officieel bericht weten dat een team van specialisten maar liefst negen uur nodig had om de gebroken ruggenwervel te herstellen en om een botsplinter, die gevaarlijk dicht bij haar ruggenmerg zat, te verwijderen.

Met het oog op herstel zijn de specialisten positief gezien een eerste monitoring van de zenuwen aantonen dat Sophia’s vitale functies goed reageren.

Wereldwijd kwamen er steunbetuigingen binnen en het team rond Sophia wil dan ook aan iedereen haar dank betuigen. Ook de crew van Autosportwereld wenst de Duitse pilote een goed herstel en revalidatie toe.

Foto’s met dank aan Sophia Flörsch (facebook).

You may also like
In een notendop: F2 – F3
Bahrein: de timing van het eerste weekend
In een notendop: F1 – F1 Academy – F3
F3: wat moet u weten voor 2023