Home > Circuit > WTCR: Vernay opent in Macau

WTCR: Vernay opent in Macau

Jean-Karl Vernay haalde de zege in de eerste race van het weekend voor de WTCR op Macau. Hij was er beter dan Yvan Muller en Rob Huff.

Vernay (Audi Sport Leopard Lukoil Team) maakte laat in de race gebruik van een betere herstart onder safety car en ging voor aan Yvan Muller, ondanks de druk die de Elzasser nog zette. De WK-leider, Gabriele Tarquini, zette zijn Hyundai op de vierde plaats. Daarmee trekken Muller en Tarquini de strijd om de titel naar zich toe.

Frédéric Vervisch (Audi Sport Team Comtoyou) tikte met Mehdi Bennani bij de startfase. Hij kon wel zijn race verder zetten in tegenstelling tot teamgenoot Denis Dupont, die een incident had met de Peugeot van Aurélien Comte en diende op te geven. Vervisch haalde nog een twaalfde positie.

Thed Björk, de andere titelkandidaat die nog in de running was haalde slechts een elfde plaats en mag zijn kansen nu opbergen. Muller en Tarquini, beiden op Hyundai, duelleren verder in race 2 op zondagochtend en mogelijk nog in race 3 die tegen zondagmiddag op het programma staat.

(foto: macaugrandprix.gov.mo)

 

You may also like
WTCR Portugal: zeges voor Ehrlacher en Tassi
In een notendop: GT World en FIA WTCR
In een notendop: WTCR, DTM en ADAC GT
WTCR: zeges voor Azcona en Monteiro in Vila Real