Home > #Hoofdnieuws > FIA WEC: Toyota op pole, Rebellion zet druk

FIA WEC: Toyota op pole, Rebellion zet druk

Mike Conway, Kamui Kobayashi en Jose Maria Lopez starten zondag vanuit pole aan de 6 Uur van Shanghai voor het World Endurance Championship. Toyota palmt de eerste rij in, maar het verschil met de snelste Rebellion was tijdens de kwalificatie enorm klein.

Sébastien Buemi, Kazuki Nakajima en Fernando Alonso vertrekken zondag als tweede en kwamen twee tienden van een seconde te kort op hun teamgenoten. Ook de Rebellion van Neel Jani, André Lotterer en Bruno Senna bleef opvallend dicht in de buurt van Toyota en strandde eveneens op twee tienden op de derde plaats.

Jackie Chan DC Racing greep met beide Oreca de macht in LMP2, waar de pole voor Ho-Pin Tung, Gabriel Aubry en Stépane Richelmi is.

Martin sterk

Stefan Mücke en Olivier Pla bezorgden Ford de pole in GTE Pro, gevolgd door de BMW van de Nederlander Nick Catsburg en de Aston Martin van onze landgenoot Maxime Martin. De pole in GTE Am is voor de Aston Martin van het ondertussen bijna legendarische drietal Paul Dalla Lana, Pedro Lamy en Mathias Lauda.

Foto © Vincent Huybrechts

You may also like
F1 Bahrein: Alonso op kop in laatste oefensessie
F1 Bahrein: Red Bull snelst in vrije trainingen, Alonso en Aston Martin mikken op podium
F1 Bahrein: Stroll rijdt dan toch openingsrace
FIA WEC: WRT kent alle namen