Home > Circuit > WTCR: Huff op Macau pole

WTCR: Huff op Macau pole

Rob Huff drukte zijn stempel op de kwalificatiesessies voor de FIA WTCR race in Macau. De Brit, op zoek naar een tiende wedstrijdzege (wat een verbetering van zijn eigen record van 9 zeges zou betekenen) domineerde in de Sébastien Loeb Racing Volkswagen Polo TCR alle kwalificatiesessies.

In Q1 zette Huff al de bakens uit met teamgenoot Mehdi Bennani op de derde plaats en Esteban Guerrieri (All-Inkl Münnich Honda) op de tweede plaats. De belangrijkste titelkandidaten bleven uit de kopgroep met de Hyundai van Yvan Muller als zesde, Thed Björk als dertiende en Gabriele Tarquini als veertiende. Frédéric Vervisch haalde de Q2 met een tiende plaats voor de Audi RS3 LMS van Comtoyou. Teamgenoot Dupont viel af op de 22ste plaats.

Fréderic Vervisch beste rookie!

In Q2 zette Huff zijn overheersing door, een halve seconde beter dan Jean-Karl Vernay (Audi Leopard Lukoil) en Yann Erlacher (All-Inkl Münnich Honda Civic). Yvan Muller redde zijn zesde plaats en Frédéric Vervisch verbeterde naar een achtste startpositie en was daarmee ook de best geplaatste rookie in Macau!.

Eenzelfde beeld in Q3 voor een besttijd van Huff met Guerrieri en Michelisz op de tweede en derde plaats. Maar Q3 dient om de grid in omgekeerde volgorde samen te stellen en daarbij deed Timo Scheider (All-Inkl Münnich Honda Civic) met een tiende tijd dan weer de beste zaak. Hij haalde de Q3 pole voor Ceccon (Mulsanne Alfa Romeo Giullietta) en onze landgenoot Frédéric Vervisch (Comtoyou Audi).

Morgen, zaterdag, wordt er voor het eerst gespeeld om de knikkers in Macau, met een eerste race over 8 rondes op het smalle stadscircuit.

(foto’s: macaugrandprix.gov.mo)

You may also like
WTCR Portugal: zeges voor Ehrlacher en Tassi
Ring 24: herstart pas om 8 uur, Audi met voorlopige 1-2-3
Ring 24: Frédéric Vervisch geeft tekst en uitleg na eerste stint
Ring 24: met 10 Belgen aan de start