Home > Circuit > FIA GT Macau: Marciello en Mercedes sterk

FIA GT Macau: Marciello en Mercedes sterk

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

Het werd een verrassingspole. De Italiaan Raffaele Marciello zette iedereen schaakmat in de slotfase van de kwalificaties voor de FIA GT World Cup race in de straten van Macau en pakte met de Mercedes-AMG de pole.

Mercedes en het Team Gruppe M waren sterk. Dat werd van bij aanvang van de sessie al duidelijk. Eerst al omdat Maro Engel vroeg de besttijd pakte en lang op de beste positie bleef zitten. Hij hield Mercedes teamgenoot Eduardo Mortara in bedwang.
In de slotfase kwam dan plots Augusto Farfus naar voren gesprongen. De Braziliaan kwam als een duiveltje uit een doosje naar de pole gesprongen terwijl niemand meer de BMW M6 van het team Schnitzer nog verwachtte. De zaak is beklonken zou u dan denken maar nee hoor… Letterlijk in de slotseconden was er dan Raffaele Marciello, die de rood-zwarte Mercedes met nummer 999 nog op de pole prikte. Iedereen schaakmat dus.

Onze nationale vertegenwoordigers, de broers Laurens en Dries Vanthoor deden elk hun eigen ding maar bleven wel lange tijd in elkaars buurt op de startgrid. Uiteindelijk werd het Laurens Vanthoor die met de Manthey Porsche op de zesde startpositie voorging aan zijn jongere broer Dries, negende met de Audi R8 LMS van het WRT team.

Morgen zaterdag rijden de FIA GT deelnemers hun kwalificatierace over twaalf ronden, waarna de definitieve grid voor de race van zondag wordt vastgelegd.

(foto’s: macaugrandprix.gov.mo)

[/et_pb_text][et_pb_gallery _builder_version=”3.0.105″ posts_number=”3″ show_title_and_caption=”off” show_pagination=”on” gallery_ids=”29708,29706,29707″ fullwidth=”off” db_image_max_width_tablet=”51″ db_image_max_height_tablet=”501″ db_image_row_spacing_tablet=”51″ db_image_object_fit=”initial” orientation=”landscape” zoom_icon_color=”#dd0000″ hover_overlay_color=”rgba(255,255,255,0.9)” background_layout=”light” db_image_center_titles=”left” pagination_font_size_tablet=”51″ pagination_line_height_tablet=”2″ /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
GT World: Herbekijk de FIA GT1-race van 2011 te San Luis
Dries Vanthoor sluit seizoen 2018 met Audi Sport in Macau af
F3 Macau: Ticktum wint onderbroken race (update)
F3 Macau: kwalificatierace voor Ticktum