Home > Circuit > In een notendop: Macau op donderdag

In een notendop: Macau op donderdag

  • F3 Grand Prix:
    Dan Ticktum haalde de voorlopige pole voor de F3 Macau Grand Prix. In een incidentrijke sessie, die driemaal met rode vlag werd stilgelegd, was hij sneller dan Callum Ilott en Mick Schumacher. Vierde werd Jake Hughes voor Yuhi Sekiguchi en Sacha Fenestraz.
  • WTCR:
    Na de vrije trainingen voor de WTCR was het recordhouder Rob Huff die de Sébastien Loeb Racing Volkswagen Golf GTI op de besttijd zette voor Yann Ehrlacher op de ALL-INKL.COM Münnich Motorsport Honda Civic.
    Van de titelkandidaten plaatste Yvan Muller (YMR Hyundai i30 N) zich als derde, voor merkgenoot Thed Björk (vijfde plaats) en het BRC Racing Hyundai duo van Norbert Michelisz en Gabriele Tarquini (achtste en negende). De Belgen van Audi Team Sport Comtoyou eindigden als 16de (Vervisch) en 23ste (Dupont).
  • FIA GT World Cup:
    Nederlander Robin Frijns topte de tabellen met de Audi in de eerste vrije sessie voor de SJM Macau GT Cup – FIA GT World Cup. Edoardo Mortara pakte met de Mercedes de tweede tijd voor Christopher Haase in de Audi. Dries Vanthoor zette de achtste tijd maar raakte in de sessie de vangrail met zijn Audi. Verdere crashes waren er voor Mathieu Jaminet (Porsche) en Augusto Farfus Jr. (BMW), die wel de vierde tijd pakte. Beste Belg was Laurens Vanthoor, zesde met de Manthey- Porsche.
  • Motorbike Grand Prix:
    Bij de motoren was de snelste op deze donderdag de Brit Peter Hickman. Hij met de BMW S1000RR van Aspire Hoby Bathams Racing de pole voor race1. Tweede werd zijn teamgenoot Michael Rutter, die wel met een Honda RC213V op pad is. De derde plaats was er voor IRRC kampioen Danny Webb en de MGM by Penz13 Ducati Panigale 1199
You may also like
F3 Macau: Ticktum wint onderbroken race (update)
F3 Macau: kwalificatierace voor Ticktum
FIA GT Macau: Marciello en Mercedes sterk
F3 Macau: Ticktum overtuigend op pole