Home > Circuit > WTCR: wie pakt de primeur?

WTCR: wie pakt de primeur?

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text]

De race in Macau is het sluitstuk van het Wereldkampioenschap voor Toerwagens, het eerste seizoen onder de WTCR regelgeving. Wie zal de eerste wereldkampioen WTCR worden?

In theorie kunnen nog zeven rijders aanspraak maken op de titel, maar in de praktijk kunnen we dit herleiden tot een kwartet waarbij dan Gabriele Tarquini, Yvan Muller en Thed Björk in wezen zullen uitmaken wie het wereldkampioenschap pakt. Opvallend: alle top titelkandidaten rijden met een Hyundai i30 N.

Tarquini heeft de ervaring mee. Hij won in 2009 de WTCC titel in Macau en werd met 47 jaar toen de oudste FIA wereldkampioen. Nu kan de Italiaan de allereerste WTCR wereldkampioen worden. En vorig seizoen werd Thed Björk de laatste wereldkampioen WTCC en kan dus nu de eerste WTCR titelhouder worden. De Zweed moet echter 53 punten ophalen. Ook in de running is Toerwagen legende Yvan Müller. De Elzasser, viervoudig wereldkampioen, moet 39 punten goed maken om wereldkampioen te worden. Nog 87 punten zijn er te verdienen en in theorie kunnen we ook Pepe Oriola (Cupra), Jean-Karl Vernay (Audi), Esteban Guerrieri (Honda) en Norbert Michelisz (Hyundai) niet uitsluiten maar zij staan respectievelijk 64, 75, 78 en 79 points achter.
De beide Hyundai teams van BRC Racing (Tarquini en Michelisz) en M Racing/YMR (Muller en Björk) zullen vechten om de titel voor de teams en staan eerste en tweede in de rangschikking met slechts acht punten verschil in de tussenstand.

Donderdag worden twee vrije trainingen afgewerkt, zaterdag twee kwalificatie trainingen en een eerste race. Zondag volgen dan de twee resterende races en kennen we definitief de wereldkampioen.

(foto: tcr media / dppi)

[/et_pb_text][et_pb_image _builder_version=”3.0.105″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2018/11/2016-TCR-International-Macau.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” always_center_on_mobile=”on” force_fullwidth=”off” show_bottom_space=”on” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
WTCR Portugal: zeges voor Ehrlacher en Tassi
In een notendop: GT World en FIA WTCR
In een notendop: WTCR, DTM en ADAC GT
WTCR: zeges voor Azcona en Monteiro in Vila Real