Home > Circuit > Macau: de wereldbeker Formule 3

Macau: de wereldbeker Formule 3

Op het einde van ieder seizoen verzamelt de hele wereld van de Formule 3 zich in Macau, een restant van de Portugese kolonisatie van de 19de eeuw, een district met speciaal statuut binnen China, 70 kilometer van Hong Kong. Een overwinning hier, op de moeilijke stratenomloop, brengt naast de FIA-beker in de F3 ook heel wat prestige met zich mee.

Vooraan in de belangstelling zal dit jaar FIA Formule 3 kampioen Mick Schumacher staan. De zoon van zevenvoudig wereldkampioen Michael treedt aan met een Dallara-Mercedes voor SJM Theodore Racing by PREMA en zal revanche willen voor vorig jaar, toen hij moest opgeven met een kapotte versnellingsbak. Als teamgenoten krijgt hij Nieuw-Zeelander Marcus Armstrong, de Rus Robert Shvartzman (beste rookie in de FIA F3) en de Chinees Guanyu Zhou (dit seizoen al winnaar op het stratencircuit van Pau). De laatste naam in het team is de Est Ralf Aron, ook al winnaar in Pau.

Tegenstand verwacht men van Red Bull Junior Daniel Ticktum met de Dallara-Volkswagen van het team Motopark. Hij won vorig jaar de race na een chaotische laatste ronde. Hij wordt bijgestaan door de Duitse F4 kampioen, de Est Jüri Vips, door DTM rijder Joel Eriksson en door de Oostenrijker Ferdinand Habsburg, die vorig jaar de race aan zijn neus zag voorbijgaan in de laatste ronde. Verder maakt ook de Japanner Marino Sato een nieuwe verschijning in Macau.

Het Japanse Toyota-TOM’S team zet een wagen in voor de Japanse F3 kampioen Sho Tsuboi en zijn vicekampioen Ritomo Miyata. Het Engelse Carlin vult de zitjes van zijn Dallara-VW bolides met Ferrari Academy rijder Callum Ilott, de Indische Force India F1 Junior rijder Jehan Daruvala en Renault Sport Academy rijder en Formule Renault Eurocup kampioen 2017 Sacha Fenestraz, naast de Japanner Yoshiaki Katayama.

Het Nederlandse Van Amersfoort Racing brengt drie Dallara-Mercedes aan de start voor de Duitsers Sophia Flörsch en Keyvan Andres, samen met de Deen Frederik Vesti. Hitech zet gelijkaardig materiaal in voor de Britse eenzitter-hoop Enaam Ahmed, lokale held Leong Hon Chio (de Chinese F4 en Asian Formula Renault kampioen) en een nog aan te duiden rijder. De grid wordt verder aangevuld met nog teams uit het All-Japan F3 Championship met vooral jong talent aan het stuur.

Zoals ieder jaar zal het een boeiend en spannende driedaagse worden voor de Formula 3 Macau Grand Prix – FIA Formula 3 World Cup.

(foto: macau.grandprix.gov.mo)

You may also like
F3 Macau: Ticktum wint onderbroken race (update)
F3 Macau: kwalificatierace voor Ticktum
FIA GT Macau: Marciello en Mercedes sterk
F3 Macau: Ticktum overtuigend op pole