Home > #Hoofdnieuws > Condroz BRC: dramatisch ongeval in slotwedstrijd BK Rally

Condroz BRC: dramatisch ongeval in slotwedstrijd BK Rally

De Condroz Rally is tijdens de 6de KP, de proef van Ben-Ahin, opgeschrikt door een zwaar ongeval. De deelnemers Steve Matterne en Rik Vanlessen zijn in hun Skoda Fabia R5 van het team BMA van de baan geraakt en de wagen heeft met de kant van de corijder een paal geraakt. Waar Steve Matterne een rugletsel opliep, zijn de gevolgen voor de 53-jarige corijder fataal. Vanlessen werd minutenlang gereanimeerd, maar de hulp mocht niet baten. Het is het eerste dodelijke ongeval in het BK Rally sinds 2012 in de rally van Bocholt.

Ondanks het dodelijke ongeval besliste de wedstrijdleiding om de rally verder te zetten. “De organisatie heeft inderdaad beslist om de wedstrijd te laten doorgaan” aldus Benoit Galand, persmanager van de Condroz Rally. “Volgens onze informatie zou team BMA, het team waarvan Steve Matterne en Rik Vanlessen deel uitmaken, zich terugtrekken uit de wedstrijd. Cédric Cherain en Melissa De Backere waren als eerste ter plaatse. Zij waren in shock en zijn meteen naar het rallycentrum in Hoei teruggekeerd.”

Wij zullen geen verdere details over het ongeval geven en wij drukken ons medeleven aan de familie uit. De hele redactie van autosportwereld.be is bijzonder geraakt door dit dramatische ongeval in onze favoriete sport.

You may also like
BRC Historic: Rainer Hermann op puntenjacht in South Belgian Rally
BRC Junior: forfait van Jonas De Wilde. Wie scoort er zaterdag?
BRC South Belgian: met opnieuw een zeer mooi deelnemersveld onder aanvoering van Maxime Potty
BRC South Belgian: evenwichtig startveld in VHRS 65 en 50