Home > #Hoofdnieuws > BRC Condroz: Lefebvre opent sterk!

BRC Condroz: Lefebvre opent sterk!

Stéphane Lefebvre lijkt de man van dit wedstrijdbegin te worden. Met de Citroën C3 R5 haalde hij de besttijden op Marchin en Stree en pakt daarmee de leiding in deze openingsfase.

Het was Adrien Fernémont (Skoda Fabia R5) die de tabellen mocht openen met een besttijd op de korte proef van Ben-Ahin, maar ook daar zat Lefebvre hem al op de hielen want het Franse talent gaf slechts één tiende van een seconde toe. Pas op Perwez-Marchin, met 20 kilometer de langste proef van vandaag, dat Lefebvre zich definitief toonde met de scratch. Fernémont moest al 2.5 seconden toegeven, de Skoda Fabia’s van Cherain en Meeke al meer dan drie seconden. En de Fransman sloeg opnieuw toe op Stree-Yernee waar over twaalf kilometer zijn overwicht nog duidelijker was want hij smeerde meer dan twee seconden aan de broek van niemand anders dan Kris Meeke!

En daarmee is het eerste deel van deze voormiddag achter de rug. Lefebvre (Citroen C3 R5) heeft de eerste leiding met 5.6 seconden voor Adrien Fernémont (Skoda Fabia R5). Kris Meeke (+6.9) staat derde en leidt een heel peloton aan Skoda rijders met Princen (+8.4), Cherain (+9.0). Dan worden de gaten in het peloton al groter met Verschueren (+16.7), De Mevius (+28s), Bedoret en De Cecco. Allen op Skoda Fabia R5.

Het gaat snel. Te snel? Afwachten maar wie nog wat reserve heeft gehouden en wie nu al voluit gaat. Noteren we in de problemen Bonjean (Fabia R5) die al veel tijd verloor en in het opgavepark John Wartique met een gebroken versnellingsbak op de Porsche.

De proeven van Wanze (12u23) en Bodegee-Amay (12u51) worden over de middag afgewerkt.

 

(foto: Lorenz Deschuyttere)

You may also like
BRC Condroz: de eerste dag in beeld door Lorenz
BRC Condroz: de shakedown door de lens van Lorenz
WRC: Citroën wil scoren op het thuisfront
WRC Corsica: vooruitblikken op Tour de Corse