Home > #Hoofdnieuws > NWES: nieuwe locaties en nieuw event in 2019

NWES: nieuwe locaties en nieuw event in 2019

Het ‘NASCAR Whelen Euro Series’ kampioenschap wordt volgend jaar nog wat groter. De organisatie plant immers een extra event op het Most circuit in Tsjechië en het oval circuit Venray bij onze noorderburen staat weer op de agenda. De wedstrijden in het Franse Tours zijn van de kalender verdwenen.

Het NWES zit in de lift en de uitbreiding van de kalender is daar een mooie toevoeging aan. Zeven verschillende locaties met 26 wedstrijden en met het nieuwe event, ’the All Star Time Attack’ bezoekt het ‘NASCAR Whelen Euro Series’ volgend jaar maar liefst acht landen in Europa.

De organisatie achter het NWES gaat er prat op om haar bezoekers een unieke race-ervaring te bieden, ‘door-to-door NASCAR racing’ en dit in combinatie met veel Amerikaans getinte randanimatie.

In het ‘reguliere seizoen’ staan er met de circuits van Valencia, Franciacorta, Brands Hatch, Most en Venray vijf events op het programma. Voor de dubbele punten, oftewel de ‘play offs’, wordt in Hockenheim en Zolder gestreden.

Het nieuwe event, weliswaar niet meetellend voor het kampioenschap, de ‘All Star Time Attack’ zal in juni in Frankrijk verreden worden. De exacte locatie hiervoor is nog niet bekend.

You may also like
American Festival Zolder: door de lens van onze fotografen
American Festival Zolder: races in Belcar Historic en Nascar Euroseries 2
American Festival Zolder: de kwalificatie van de Nascar Euroseries door de lenzen van onze fotografen
Circuit Zolder redt (bijna) volledige seizoen, “Toekomst verzekerd,” zegt directeur Pribylla