Home > Rally > BRC > Condroz maakt zich op voor spektakeleditie

Condroz maakt zich op voor spektakeleditie

Nog maar enkele dagen en dan beginnen we aan de afsluitende eredienst voor het BK Rally 2018. In de Condroz staan er maar liefst vijfentwintig R5-bolides waaronder achttien Skoda R5 aan de start!

Het Tsjechische rallybommetje  is ondertussen een referentie geworden en heel wat rijders kozen voor Skoda: Kris Meeke, Cédric Cherain, Kris Princen, Vincent Verschueren, Adrian Fernémont, Ghislain de Mevius, Sébastien Bedoret, Xavier Bouche en Olivier Collard. Voor de ereplaatsen solliciteren Steve Matterne, Bertrand Grooten, David Bonjean, Cédric De Cecco en Melissa Debackere op de ereplaatsen.

De tegenstand moet komen van Stéphane Lefebvre, Kevin Demaerschalk op de Citroën DS3 R5 en lokale held Xavier Baugnet met de Citroën C4 R5. Met de Ford Fiesta R5 treden Timmers, Cédric Busin en John Litt aan.

De alternatievelingen

Bastien Rouard gaat op zoek naar glorie met de Skoda Fabia WRC, Guino Kenis brengt zijn Mini Cooper S2000 en Jean-Pierre Vandewauwer gaat ket de Abarth R4 Rally de strijd aan met de Porsche 997 GT3 van Patrick Snijers en John Wartique.

Bij de Historics is de titel beslist maar voor de zege in de Condroz zien we o.a. de Escorts van Maeyaert, Bux en Deferm het opnemen tegen de Opel van Prinzie en Cornet en de Toyota GT2000 van Didier Vanwijnsberghe.

In de R2-categorie gaat de strijd nog tussen Grégoire Munster (Opel Adam) en Thomas Brüls (Peugeot 208), met misschien wel Gilles Pyck (Peugeot) en Nick Reynvoet (Ford Fiesta) op vinkenslag.

Vrijdag is er de technische controle, de shakedown op Ben-Ahin en de handtekeningensessie om 18.30u in de grote tent. Zaterdag gaat het dan voor echt van start.

(persbericht/ed.wb)

You may also like
BRC Historic: Rainer Hermann op puntenjacht in South Belgian Rally
BRC Junior: forfait van Jonas De Wilde. Wie scoort er zaterdag?
BRC South Belgian: met opnieuw een zeer mooi deelnemersveld onder aanvoering van Maxime Potty
BRC South Belgian: evenwichtig startveld in VHRS 65 en 50