Home > Circuit > WTCR: Tarquini doet beste zaak

WTCR: Tarquini doet beste zaak

Op Suzuka werden de tweede en derde race van het WTCR weekend afgewerkt. Huff en Tarquini waren de racewinnaars. De Belgen kenden net als gisteren een eerder lauw weekend.

Rob Huff (Sébastien Loeb Racing Volkswagen Golf GTI TCR) was sneller dan poleman Pepe Oriola (Team OSCARO by Campos Racing Cupra TCR). Norbert Michelisz drong aan bij Oriola maar moest zich tevreden stellen met de derde plaats.
Denis Dupont (Audi Sport Team Comtoyou Audi RS 3 LMS) kon zich even mengen in de strijd om het podium maar verloor daarna alsnog meerdere posities en redde nog een zevende plaats. Teamgenoot Frédéric Vervisch finished eindigde op de twaalfde plaats.

Gabriele Tarquini (BRC Racing Team Hyundai i30 N TCR) was dan weer het beste bij de pinken als het om de knikkers gaat want met de zege in race 3 vergroot de Italiaan zijn voorsprong in de tussenstand van het wereldkampioenschap. Op de baan won Ceccon met de Alfa Romeo Giulia liep tegen een bestraffing van vijf seconden omdat hij verkeerd stond opgesteld op de startgrid. Hij eindigde uiteindelijk derde in de uitslag. Aurélien Comte met de DG Sport Peugeot 308 TCR haalde de tweede plaats. Frédéric Vervisch (Audi RS3 LMS ) werd de beste Belg op de zevende plaats, Denis Dupont moest opgeven.

Gabriele Tarquini gaat naar de afsluitende race in Macau volgende maand met een aardige voorsprong. De Italiaan leidt met 291 punten voor Yvan Muller (252) en Thed Björk (238).

(foto: fiawtcr.com)

WTCR Portugal: zeges voor Ehrlacher en Tassi
In een notendop: GT World en FIA WTCR
In een notendop: WTCR, DTM en ADAC GT
WTCR: zeges voor Azcona en Monteiro in Vila Real