Home > Circuit > WTCR: Oriola en Ceccon voor resterende pole’s

WTCR: Oriola en Ceccon voor resterende pole’s

Pepe Oriola zette in Suzuka de Cupra op de pole voor race2 en Kevin Ceccon haalde met zijn Alfa Romeo zijn eerste pole ooit binnen het WTCR. Hij start dus op de eerste plaats in race3 terwijl op de grid van race1 nog wat straffen vielen.

Titelkandidaat Oriola zette met een tiende tijd de Cupra op de pole voor race2 (met de omgekeerde kwalificatiegrid), naast de Sebastien Loeb Racing VW Polo TCR van de Brit Rob Huff. Onze landgenoot Denis Dupont pakte met de RACB Comtoyou Audi de derde startplaats

Ceccon pole voor race3

Voor de gridbepaling van de derde race van het weekend kwam Ceccon met de Alfa Romeo Giulietta TCR voor de eerste keer in zijn carriére naar Q3 nadat hij de besttijd zette in Q2. Hij gaat op de uiteindelijke grid voor aan Gabriele Tarquini. Aurélien Comte, de man op pole in race1, haalde voor race2 slechts de derde plaats. Denis Dupont plaatste zich achtste met de RACB Audi RS3 LMS terwijl Frederic Vervisch zijn exemplaar op de veertiende plaats zette.

Gridstraffen voor race1

Vanmorgen zette Arélien Comte zich al op de pole voor race1. Thed Björk, Yann Ehrlacher, Esteban Guerrieri, Norbert Michelisz, Timo Scheider en Gabriele Tarquini zullen in de eerste race van het weekend echter drie plaatsen verderop de grid moeten starten. De rijders reden volgens de wedstrijdleiding onnodig traag in de slotfase van de kwalificatie om zo een betere uitgangspositie te verkrijgen voor een snelle ronde. Dat leidde tot een gevaarlijke situatie en dus een bestraffing met drie gridplaatsen voor elk van de heren.

(foto: fiawtcr.com)

You may also like
WTCR Slovakiaring: Berthon het snelst in kwalificaties
WTCR Slovakiaring: druk weekend voor Gilles Magnus
WTCR Nürburgring: Magnus over zijn lastig maar leerrijk weekend
WTCR Nürburgring: race 1 en 2 in beeld gebracht