Home > Circuit > “The Girls On Track” in Zolder biedt jonge vrouwen kansen in de autosport

“The Girls On Track” in Zolder biedt jonge vrouwen kansen in de autosport

Meer vrouwen in de autosport. Dat is waar Michèle Mouton voor strijdt. Aanstaande zaterdag vindt u daarom in de paddock van het Circuit van Zolder de meisjes van The Girls On Track Karting Challenge terug. Daarbij nemen meisjes tussen 13 en 18 jaar het met karts tegen elkaar op in een slalomwedstrijd. Ervaring is niet nodig, daarbovenop verzorgen de RACB en de FIA de uitrustingen.

“Women in Motorsport” is een belangrijk punt op de agenda van Michèle Mouton, de meest bekende vrouw in de autosport na haar indrukwekkende rallycarrière. Aan de hand van deze introductie aan de autosport voor jonge vrouwen, wil Mouton meer vrouwen in de autosport krijgen. De FIA en de Europese Unie slaan daarvoor de handen in elkaar. Onder het programma ‘Erasmus+’ om jonge meisjes te laten kennismaken met de autosport.

België is een van acht landen die deelnemen aan de Karting Challenge voor jonge vrouwen. Verder doen ook Finland, Duitsland, Nederland, Polen, Portugal, Slovakije en Zweden mee. De internationale finale staat in maart 2019 op de planning in… Le Mans! De zes beste finalisten worden opgenomen in het Europese team van de FIA.

Foto © Thibault Belvaux

You may also like
BRC 2023: geen Porsche meer voor Cherain gezien aanpassing reglement
American Festival Zolder: zondagnamiddag door de lens van Benny Houbrigts en Joachim Cieters
Zolder 24: actie op zondagvoormiddag door de lens van Roel Ramaekers en Joachim Cieters
Zolder 24: het vallen van de duisternis door de lens van onze fotografen