Home > Rallycross > WRX: OMSE neemt sabbatjaar

WRX: OMSE neemt sabbatjaar

Het Zweedse Olsbergs MSE (OMSE) geeft vandaag aan in 2019 een sabbatjaar te nemen wat het WK Rallycross betreft. OMSE is na Audi en Peugeot Sport het derde team dat aangeeft er niet bij te zullen zijn volgend jaar. OMSE wil zich daarmee volledig focussen op de electrische rallycross die er aankomt vanaf 2021.

Andreas Eriksson, CEO bij OMSE: “Het is uiteraard een spijtige beslissing, maar we moeten dit doen voor de toekomst van het bedrijf bekeken op lange termijn. De kost om nu op hoog niveau te blijven acteren is te hoog voor ons.”

We kijken nu vooruit naar de electrische rallycross in 2021“, geeft Eriksson even later mee, “en daarvoor zoeken we naar een constructeur als partner. We denken dat de electrische switch erg belangrijk is voor de toekomst van de sport, en ook voor alle jonge rijders in de wereld die ervan dromen de beste te zijn in de wereld.”

OMSE geeft verder ook mee nog steeds klantenprogramma’s te ondersteuenen in het FIA Europese kampioenschap, RX2, RallyX Nordic en Amerikaanse rallycross.

Dit jaar reden de Zweden Kevin Eriksson en Robin Larsson voor OMSE met Ford Fiesta’s.

(foto FIAWorldRallycross.com)

You may also like
Vaarwel 2022, op naar een spetterend 2023!
WRX 2023: terug naar Mettet
WRX en Euro RX: kampioenen winnen op de Nürburgring
WK en Euro RX: Johan Kristoffersson en Jan Cerny leiden in Duitsland