Home > Circuit > Supercar Challenge: Ward Sluys met pech in titelstrijd

Supercar Challenge: Ward Sluys met pech in titelstrijd

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text]

De Supercar Challenge kende afgelopen weekend zijn einde van het seizoen, op de zeker bij motorliefhebbers bijzonder gekende omloop van Assen. De snelle en technische omloop was het uitgelezen terrein voor een spannende finale van de Supercar Challenge 2018, een finale zoals steeds in twee bedrijven: één op zaterdag en één op zondag en dat telkens over een uur. De Aalstenaar Ward Sluys deelde als vanouds de BMW M4 Silhouette van het Nederlandse team JR Motorsport met Bas Schouten en hun opdracht was duidelijk: tweemaal winnen om de titel te pakken. Op zaterdag deed het duo dat op een schitterende manier, op zondag maakte een inschattingsfout van een andere deelnemer een einde aan die titeldromen. Het werd dus geen einde zoals verhoopt, maar met een reeks zeges en een veelvoud aan podiumplaatsen, mogen de snelle Belg en Nederlander gerust spreken van een goed seizoen, maar dan niet met het gewenste einde.

Ward Sluys: “Tja het einde van het kampioenschap was er een in mineur, ik had een goede start en een andere deelnemer reed me achteraan aan… De wedstrijd was meteen over en we konden een kruis over onze ambities voor het kampioenschap maken. Uiteraard is dat hard en op dat moment weet je het allemaal even niet meer. Je hebt, samen met je teamgenoot en het hele team hard gewerkt, het ganse seizoen en dan eindigt alles zo bruusk. Zonder reden ook, want de betrokken rijder was helemaal geen kandidaat meer op de eindzege. Nadien moet je wel relativeren, want het seizoen was er misschien één met wat ups en downs, maar we hebben wel weer een aantal mooie zeges behaald en tot het einde toe hard voor de titel gevochten. Maar laten we ook even focussen op de mooie zege van zaterdag, met prima werk van iedereen die bij het team betrokken is. Het was een schitterende race en de uitslag was een boost voor ons vertrouwen. Uiteindelijk werd het onze zoveelste zege van het seizoen, toch een bewijs dat dit team er ook dit jaar weer stond. Ik denk dat we sowieso mogen zeggen dat we een degelijk seizoen hebben neergezet.

Een raceseizoen is echter niet mogelijk zonder partners en heel wat mensen die zich achter de schermen voor het resultaat inzetten.

Ward Sluys: “Het gaat dan uiteraard om mijn vaste partners STENROC / PRODIAXO, IBV & MBC die me al jaren steunen, maar ook de mensen van het JR Motorsport Team die telkens de wagen voor 110% klaarstomen en last but not least ook alle helpende handen achter de schermen!”

(persbericht)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image _builder_version=”3.0.105″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2018/10/finale-races-2.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” always_center_on_mobile=”on” force_fullwidth=”off” show_bottom_space=”on” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image _builder_version=”3.0.105″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2018/10/finale-races-3.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” always_center_on_mobile=”on” force_fullwidth=”off” show_bottom_space=”on” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
Best of 2022: door de lens van Roel Ramaekers
Supercar Challenge Hockenheim: Team RaceArt pakt zwaarbevochten podium in Hockenheim
Supercar Challenge 2020: John De Wilde verdedigt zijn titel
BEC: drukke tijden voor Ward Sluys