Home > Industrie > Jaguar XE SV Project 8 wordt Ring Race Taxi

Jaguar XE SV Project 8 wordt Ring Race Taxi

Jaguar geeft de liefhebbers van performante wagens de mogelijkheid om ‘s werelds snelste vierdeursberline te ervaren door de XE SV Project 8 met 600 pk en een topsnelheid van 320 km/u in te zetten als Nürburgring Race Taxi

De meest extreme, prestatiegerichte Jaguar voor de weg is recordhouder bij de serieberlines op de iconische Nordschleife van de Nürburgring met een rondetijd van 7 min. en 21,23 seconden gevestigd in november 2017.Voor 199 euro kunnen sensatiezoekers een snelle ronde op ‘s werelds meest veeleisende circuit afwerken met een professionele racepiloot aan het stuur.Geschenkvouchers voor Nordschleife-passagierservaringen met de Project 8 of XJR575 zijn nu beschikbaar op www.jaguar-experience.de

Bezoekers op de Nordschleife van de Duitse Nürburgring kunnen voortaan een sensationele ronde van het legendarische circuit reserveren met de snelste in serie gebouwde vierdeursberline: de XE SV Project 8 met Track Pack wordt namelijk de nieuwe Jaguar Race Taxi. De professionele piloten van Jaguar geven sensatiezoekers een volledige demonstratie van het uitzonderlijke prestatieniveau en weggedrag van de Project 8 en halen tijdens de demorondes op de ‘Groene Hel’ snelheden van meer dan 250 km/u. Ook zullen de inzittenden op het 20,8 kilometer lange circuit met 73 bochten G-krachten van meer dan 1,3 G ervaren. In de Karussell-bocht loopt dit zelfs op tot 1,8 G.
De Nordschleife van de Nürburgring vormde een cruciale testbank in de ontwikkeling van de XE SV Project 8: Jaguars team van ingenieurs en piloten in het SV-ontwikkelingscentrum aan het circuit, perfectioneerde er namelijk de meest circuitgerichte wagen die Special Vehicle Operations ooit heeft gebouwd.

Met zijn dynamische design en aluminiumintensieve zelfdragende koetswerkconstructie vormt de Jaguar XE de perfecte basis voor de straffere prestaties van de SV Project 8. Door voort te bouwen op het al wendbare en reactieve rijgedrag van de XE, resulteren de uitgebreide prestatieverbeteringen van de Project 8 in een sprint van 0 tot 100 km/u in 3,7 seconden en een topsnelheid van 322 km/u.

De Project 8 kan dan ook rekenen op heel wat autosporttechnologie van de bovenste plank, inclusief koolstofvezelpanelen, een regelbare aerodynamica, een unieke afstelling voor de ophanging met variabele rijhoogte en variabel camber. Hij is bovendien het eerste wegmodel met keramische wiellagers in F1-stijl en de eerste Jaguar met een gerichte circuitmodus (Track Mode), die de elektronische systemen afstemt op circuitgebruik.

De Project 8 Race Taxi, die is uitgerust met het Track Pack met twee zitplaatsen, vervoegt de 575 pk sterke XJR575 Race Taxi met vier zitplaatsen, de snelste en krachtigste XJ uit de vijftigjarige geschiedenis van het model.

De Jaguar Race Taxi-ervaringen zijn beschikbaar tot het circuit half november de deuren sluit en zal opnieuw worden aangeboden doorheen het open seizoen in 2019. Reserveren kan voor 199 euro per ronde op www.jaguar-experience.de. Ook geschenkvouchers zijn verkrijgbaar.

(persbericht)

You may also like
Formula E Diriyah: Sam Bird snelste tijdens eerste vrije training
Formule E testdagen: Günther opnieuw bovenaan
Ring 24: het laatste uur door de lens van Joachim Cieters
Ring 24: actie op zondag door de lens van Joachim Cieters