Home > #Hoofdnieuws > Belcar: Russel Racing by DVB RACING kampioen, Deldiche wint afsluiter

Belcar: Russel Racing by DVB RACING kampioen, Deldiche wint afsluiter

Tim Joosen, Luc De Cock en Thomas Piessens hebben met hun Norma van Deldiche Racing de laatste wedstrijd voor de Belcar 2018 in Zolder gewonnen. De titel is voor de Russel Racing by DVB RACING Norma van Hans en Frank Thiers, Gilles Magnus en Jeffrey Van Hooydonk.

Norma domineerde de laatste race van het seizoen, die twee uur en vijf minuten duurde. Het exemplaar #111 van Deldiche Racing won, gevolgd door de #1 van Aqua Protect (Bouillon/Vervisch/Goossens) en de #2 van Russel Racing by DVB RACING. Dat laatste team mag net als rijders Hans en Frank Thiers, Gilles Magnus en Jeffrey Van Hooydonk een titel bijschrijven op het reeds mooie palmares.

Gemakkelijk was de overwinning van Deldiche Racing niet. Kort voor het einde leek de zege hen te ontglippen na een spin, maar een stop&go voor de Aqua Protect Norma zorgde er uiteindelijk voor dat de #111 toch met de zege aan de haal ging.

Dylan Derdaele en Nicolas Saelens pakten met hun Belgium Racing Porsche de overwinning in de GT-categorie en Belcar 1. Independent Motorsport en No Speed Limit reden in hun Porsche ook naar een podiumplek.

Kenneth Heyer en Wim Spinoy wonnen in de #31 Mercedes AMG GT4 van SRT de klasse Belcar 3, terwijl Ron Van de Water en Pascal Deckers met hun BMW Z3 het laken naar zich toe trokken in Belcar 4. In de klasse van de kleinere BMW, de Belcar 5, ging de overwinning naar de AR Performance #69 van Nicolas Hermans, Cedric Baeten en Olivier Hertsens.

Later vandaag krijgt u van ons een overzicht van de andere kampioenen in de verschillende klasses.

Uitslag

You may also like
Internationale testdag Circuit Zolder: door de lens van Benny Houbrigts
Belcar 2023: met AC Motorsport
Bert Longin krijgt Zolder Legend Trophy
Best of 2022: door de lens van Roel Ramaekers