Home > Circuit > Kenneth Heyer en Wim Spinoy vicekampioen GT4 Belcar Endurance Championship

Kenneth Heyer en Wim Spinoy vicekampioen GT4 Belcar Endurance Championship

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text]

Kenneth Heyer en Wim Spinoy reden dit weekend als een soort kers op de autosporttaart naar een derde seizoenzege in de finale van het nationale uithouding-kampioenschap Belcar. Maar het seizoen is nog niet over, want volgend weekend zien we de racende ondernemer en de ervaren Duitse Mercedes-AMG-rijder terug op Zolder, in de finale van het BGDC, opnieuw met een Mercedes-AMG GT4.

We gaan even terug in de tijd, begin dit jaar tijdens de persvoorstelling van het gloednieuwe raceteam SBM RACING TEAM by SRT. Wim Spinoy, de drijvende kracht achter het team hoopt stiekem op een podium in zijn eerste seizoen in de autosport. Het team kiest voor de competitieve Belcar 3-GT4-klasse in het Belcar Endurance Championship en die opdracht zal dus niet makkelijk worden. Goed zeven maanden later telt het team drie zeges, vijf podiumplaatsen en dat in zes wedstrijden, met als eindresultaat de titel van vicekampioen!

De finale van het Belcar Endurance Championship werd een zeer geslaagd weekend op Circuit Zolder, niet alleen omwille van het schitterende weer en de goede publieke opkomst, maar ook vanwege het sportieve resultaat van SBM RACING TEAM by SRT. Het team, met Wim Spinoy en Kenneth Heyer in de Mercedes-AMG GT4, begon als tweede aan de wedstrijd in Belcar 3-GT4.

Wim Spinoy: “Het werd een heerlijke openingsstint. Ik kwam goed weg en heb heel mijn rijbeurt echt een mooi ritme aangehouden, en voor mij was het de beste stint van het hele seizoen, in mijn geval dus ook uit mijn racecarrière (lacht). Ik heb bijzonder genoten en ‘de Kenneth’ heeft vervolgens weer enorm sterk gereden, met de zege als resultaat. De zege is natuurlijk ook het werk van SRT, de technische crew, die ook voor de strategie zorgt en tevens van Mercedes-AMG dat schitterende racewagens klaarstoomt. Dit was een topweekend, een schitterende manier ook om het eerste seizoen van het Belcar Endurance Championship af te sluiten.

SBM RACING TEAM by SRT kan dus op een zeer geslaagd eerste jaar terugblikken en dat motiveert meteen voor de toekomst:

“Kijk, vijf podia, drie zeges en een tweede plaats in het kampioenschap, voor een eerste seizoen, ik herhaal het, dat is buiten verwachting. Natuurlijk is het nog een klein beetje zuur dat onze 24 Uur van Zolder geen mooi einde kende, misschien missen we daardoor ook de titel. Maar goed, dat ligt achter ons en ik wil daar niet verder aan denken. We gaan nu genieten en volgend weekend ook nog eens laten zien wat we kunnen in de wedstrijd van het BGDC in Zolder!”

 (persbericht)

 

[/et_pb_text][et_pb_image _builder_version=”3.0.105″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2018/10/2018_SRT_Nascar_2.jpeg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” always_center_on_mobile=”on” force_fullwidth=”off” show_bottom_space=”on” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
American Festival Zolder: Belcar en Belcar Historic in beeld gebracht door onze fotografen
Zolder 24 – 6H: strijd tussen prototypes vooraan
Zolder 24: de handtekeningensessie door de lens van Joachim Cieters
Zolder 24: team Derdaele compleet