Home > #Hoofdnieuws > BGDC: met Leipert Mercedes-AMG GT4!

BGDC: met Leipert Mercedes-AMG GT4!

Hij is zonder meer één van de nieuwkomers van het seizoen, Wim Spinoy. De Oost-Vlaming is dit weekend één van de kanshebbers op de GT4-titel in Belcar en volgend weekend zien we hem, telkens in het gezelschap van Kenneth Heyer, in de finale van de BGDC.

Goed een jaar geleden begon de droom van Wim Spinoy vorm te krijgen. De snelle man uit de Denderstreek had genoeg van alleen autosport op tv en wilde zelf aan het stuur van een racebolide kruipen. Nu staan we dus voor de finale van het nationale kampioenschap uithouding, of het Belcar Endurance Championship en in de fel betwiste GT4-klasse is Wim Spinoy, samen met zijn teamgenoot Kenneth Heyer, één van de titelkandidaten. En dat na amper één seizoen autosport. Spinoy won, samen met zijn teamgenoten, al tweemaal dit seizoen, maar een mindere 24 Uur van Zolder maakt dat het team vandaag niet vooraan in het kampioenschap staat.

We gaan er vol voor gaan dit weekend, maar als we niet winnen, moet ik toch blijven beseffen dat dit mijn eerste seizoen is en blijft. Ik ben een rookie en ik denk dat het al heel mooi geweest is“, vertelt de ondernemer aan Autosportwereld.be. “Volgend weekend rijden we trouwens met een Mercedes-AMG GT4 van Leipert in de finale van de BGDC, ook op Circuit Zolder. De wagen zal in een vrije configuratie starten en het is naast een leuke ervaring ook een goede test om te zien wat zo’n GT4 echt kan.”

Vermelden we dat een dergelijke GT4+ dit seizoen al mooie dingen liet zien tijdens de 24 Uur van de Nürburgring, toen in de handen van onder meer Bernd Schneider.

You may also like
Internationale testdag Circuit Zolder: door de lens van Benny Houbrigts
Belcar 2023: met AC Motorsport
Bert Longin krijgt Zolder Legend Trophy
Mercedes brengt hulde aan de F1-wagen