Home > #Hoofdnieuws > GT4 Sprint Cup: Magnus wint in Hockenheim

GT4 Sprint Cup: Magnus wint in Hockenheim

Enkele maanden na zijn afscheid van de eenzitterracerij, is Gilles Magnus hard op weg om een plaats te veroveren in de GT-racerij. De 19-jarige Antwerpenaar maakte dit weekend die ambitie hard door met de Mercedes-AMG van SRT de GT4 Sprint Cup Europe in Hockenheim te winnen. Gilles Magnus reed naar een sterke tweede plaats in de eerste race, won de afspraak op zondag, voor honderdduizend toeschouwers en mag zich de algemene winnaar van het weekend noemen.

Het werd een schitterend weekend in Hockenheim voor Gilles Magnus: “Niet alleen vanwege de zeer sterke sportieve resultaten, maar ook vanwege de hele omgeving hier. Ik ben echt onder de indruk van dit evenement, de finale van het DTM. Hier zaten 100.000 toeschouwers in de tribunes voor de laatste wedstrijden van het seizoen en natuurlijk ook het afscheid na 30 jaar van Mercedes-AMG aan het DTM. Dat wij, SRT, mijn partners, en ikzelf uiteraard hier dan zo’n resultaat kunnen behalen, dat is een ongelofelijk gevoel. Ondanks het feit dat de BMW op de rechte lijn zonder meer sneller was, zijn we met een tweede en eerste plek gaan lopen, iets waar we erg gelukkig mee moeten zijn. De GT4 Sprint Cup Europe verdient zeker een vervolg, want het is een sterke competitie met kleine verschillen tussen de snelste GT4-rijders van het voorbije seizoen. Ik denk dat GT4 voor mij voor de toekomst zeker een piste kan zijn en ik heb ook ambities die nog verder gaan! ”

 En nu naar Zolder

Tijdens het weekend van 20 en 21 oktober, zien we Gilles Magnus dan in de finale van het Belcar Endurance Championship met een prototype van DVB RACING. Magnus start daar als leider in het kampioenschap met als duidelijke ambitie de titel. De 3-uursrace van het Belcar Endurance Championship rijdt Magnus met Hans en Frank Thiers en Jeffrey Van Hooydonk.

You may also like
GT: Mercedes-AMG over de toekomst in de GT-racerij
F1 Spa: speciale livery bij Mercedes voor 55 jaar AMG
In een notendop: GT
F1: 72 seizoenen in cijfers!