Home > Circuit > In een notendop: F3, FIA WEC en Porsche Cup

In een notendop: F3, FIA WEC en Porsche Cup

  • In Paul Ricard heeft Ayhancan Güven de concurrentie overvleugeld tijdens de eerste kwalificatiesessie van de Porsche GT3 Cup Benelux. De jonge Turk was een seconde sneller dan Max Van Splunteren en Xavier Maassen volgde als derde al op anderhalve seconde.
  • De Toyota n°8 van Alonso-Buemi-Nakajima start morgen op polepositie in Fuji voor de Japanse manche van het FIA WEC, nadat de Toyota n°7 van Conway-Kobayashi-Lopez zijn polepositie verloor wegens overdreven snelheid in de pitlane. De beide Rebellion R13-Gibson starten op de tweede en derde plaats, terwijl DragonSpeed de eerste plek in LMP2 veroverde, dankzij… ex-Toyota-rijder Anthony Davidson. In GTE was de pole verrassend voor Aston-Martin en het duo Sorensen-Thiim. Maxime Martin werd derde.
  • Guan Yu Zhou (Prema Racing) heeft de eerste race van de FIA F3 in Hockenheim gewonnen. De Chinees won voor de tweede maal dit seizoen. Mick Schumacher kende een bewogen race en werd twaalfde, terwijl Dan Ticktum als vijfde aantikte en het titelduel dus nog even verderzet.