Home > Moto > Industrie > Piaggio start verkoop elektrische Vespa

Piaggio start verkoop elektrische Vespa

Met de verkoop van de Elettrica komt Vespa met een scooter waarvan ze hopen dat die de toekomst van elektrische mobiliteit op twee wielen zal veranderen. De eerste exclusieve modellen van de innovatieve Vespa-scooter kunnen vanaf heden tot november – enkel online – gereserveerd worden

De Vespa Elettrica kan online gereserveerd worden! Via de speciale site https://elettrica.vespa.com/ kunnen klanten er als allereerste bij zijn om in te tekenen op de groene versie van de iconische Vespa-scooter. Vanaf november, tegelijk met de EICMA-motorbeurs 2018 in Milaan, wordt de Vespa Elettrica op grote schaal via het Piaggio-dealernetwerk op de markt gebracht. De verkoop start in Europa en wordt vanaf begin 2019 uitgebreid naar de Verenigde Staten en Azië.

De Vespa Elettrica is een eigentijds icoon en staat synoniem voor geavanceerde connectiviteit en rijgenot in stilte. Voor personalisatie, milieuvriendelijkheid en elegantie. Die waarden waren altijd al typerend voor Vespa en worden opnieuw ten volle gerealiseerd in de Vespa Elettrica, waarmee het merk Vespa zichzelf opnieuw als pionier in de markt zet. Vlot, wendbaar en aangenaam rijden in de stad. Zelfs bij de zeer lage snelheden van druk stadsverkeer, met het extra voordeel van totale stilte zonder de minste trilling. Dit alles maakt steden minder chaotisch en leefbaarder, doordat ook lucht- en geluidsvervuiling worden tegengegaan.

Bereik van 100 kilometer

Met een aandrijfunit die een piekvermogen van 4 kW kan leveren en de kenmerkende dynamische prestaties van een elektrische motor, laat de Vespa Elettrica elke traditionele 50 cc-scooter achter zich. Vooral als het op accelereren en wegrijden op een helling aankomt. De Vespa Elettrica biedt een maximaal rijbereik van 100 km, een cijfer dat zowel in de stad als daarbuiten stabiel blijft dankzij de moderne lithium-ionaccu van de scooter en een efficiënt systeem voor energierecuperatie dat de accu tijdens het remmen opnieuw bijlaadt. Om de accu op te laden, hoeft de bestuurder enkel de kabel uit het helmcompartiment te trekken en aan te sluiten op een normaal stopcontact of op een van de openbare laadpalen. Het duurt slechts 4 uur om de accu volledig op te laden.

(persbericht/ed.wb)