Home > Circuit > Spa-Francorchamps en Suzuka: samen sterk

Spa-Francorchamps en Suzuka: samen sterk

Misschien ietwat in de vergeethoek gedrongen, maar met de Japanse Grand Prix nog eens de moeite om aan te halen: het akkoord tussen het circuit van Spa-Francorchamps en dat van Suzuka.

Het zijn twee van de meest geliefde circuits bij de rijders: Suzuka en Spa-Francorchamps. Een jaar geleden sloten de beide circuits, beiden eigendom van het moederhuis Mobilityland Corporation, al een vriendschapsakkoord en werd er zelfs een afzonderlijke trofee in het leven geroepen voor de deelnemers aan de 24 Uur van van Spa en de 10 Uur van Suzuka.

De bedoeling is om gemeenschappelijk de evenementen op de circuits te promoten en de zichtbaarheid van de beide circuits op de beide continenten te versterken. Er zijn geregeld contacten tussen de beide omlopen (op archieffoto, directrice Maillet met Mobilityland voorzitter Yamashita). Zo waren er afgelopen weekend ook marketing activiteiten, merchandising, demonstraties (van een extractie bijvoorbeeld) en toeristische promoties in verband met Spa-Francorchamps op het circuit van Suzuka.

Belangrijk, want circuits als Spa, Suzuka en Hockenheim zitten diep verweven in de geschiedenis van de autosport.

 

You may also like
Spa-Franchorchamps is weer open
GP Belgi√ę: over banden en keuzes
De autosport dit weekend
Porsche Carrera Cup Benelux: galerij van de wedstrijd op zaterdag