Home > #Hoofdnieuws > Zoute Grand Prix Knokke: De voorbeschouwing

Zoute Grand Prix Knokke: De voorbeschouwing

In Knokke staat de Zoute Grand prix voor de deur, de 9e editie. Van donderdag 4 tot zondag 7 oktober is de badstad weer de place to be voor liefhebbers van klassieke wagens, exclusieve bolides en premium automerken. Of je nu fan bent van de nieuwste snelste bolides of van de oude klassieker, alles komt aan bod.

Over 4 dagen vinden er 5 event’s plaats:
• ZOUTE TOP MARQUES: openluchttentoonstelling van premium automerken
• ZOUTE RALLY by Stow: oldtimerrally voor pre- en post war classic cars
• ZOUTE SALE by Bonhams: veiling van exclusieve droomwagens (Top 3 Europa)
• ZOUTE CONCOURS D’ELEGANCE by Degroof Petercam: concours van internationale klasse
• ZOUTE GT TOUR by EY: tour van uitzonderlijke GT wagens (jonger dan 20 jaar)

 

ZOUTE TOP MARQUES
Donderdag 4 t/m zondag 7 oktober 2018
Kustlaan – Albertplein – Zeedijk (Het Zoute)
15 podia met de nieuwste modellen van 15 premium automerken De Zeedijk, de Kustlaan, de exclusieve en hippe winkelstraat van Knokke-Heist, en het Albertplein, het kloppend hart van Het Zoute, zijn tijdens de vier dagen van de ZOUTE GRAND PRIX® het decor van een autoshow in de openlucht van ‘s werelds meest prestigieuze merken. De permanente ZOUTE TOP MARQUES® exhibitie toont de nieuwste creaties en Belgische premières van 15 prestigieuze internationale automerken. Verspreid over 15 podia presenteren Alfa Romeo, Alpine, Aston Martin, Audi, Bentley, BMW, Ferrari, Jaguar, Lamborghini, Land Rover, Lexus, McLaren, Mercedes-Benz, Porsche en Rolls-Royce hun meest tot de verbeelding sprekende premium modellen in het stijlvolle kader van de Kustlaan in Knokke Het Zoute. Verschillende autopartners hebben een expoplaats op de Zeedijk in Het Zoute of beschikken over een eigen paviljoen aan het strand.

 

ZOUTE RALLY by Stow
Donderdag 4 t/m zaterdag 6 oktober 2018
Start & aankomst: Zeedijk t.h.v. het Albertplein (Het Zoute)
De ZOUTE RALLY by Stow bestaat uit een regelmatigheidsrally en een balade, beide voorbehouden voor een 200-tal exclusieve oldtimers met eerste inschrijvingsdatum in het verkeer vóór 1965 (pre- & post-war). De ZOUTE RALLY® by Stow start en komt aan op de Zeedijk ter hoogte van het Albertplein (Het Zoute). De regelmatigheidsrally wordt gereden over twee dagen met gemiddelde snelheden en regularity tests (RT’s). Per dag leggen de wagens zo’n 250 kilometer af, vooral op de openbare weg, met onderweg behendigheids- en snelheidsproeven. Het parcours strekt zich uit van Knokke-Heist over de polders tot enkele pittoreske plaatsen in het hinterland. Op vrijdag is er in de Graaf d’Ursellaan, vlak bij de Elizabetlaan in Heist, ook een spectaculaire snelheidsproef voorzien: de FLYING ¼ MILE®. Naast het regelmatigheidscriterium nemen ook heel wat oldtimers deel aan een balade. Deze niet-gechronometreerde ‘autowandeling met roadbook’ volgt in dezelfde streek een kortere route. De balade is voor de deelnemers een waardige afsluiter van zowel het zomerseizoen als de kalender van oldtimer-evenementen. Met een totaal deelnemersveld van 200-tal klassieke wagens zit de ZOUTE RALLY® by Stow aan het maximum aantal deelnemers.

 

ZOUTE SALE by Bonhams
Veiling vrijdag 5 oktober 2018
Albertplein Marquee Zeedijk (Albertplein – Het Zoute)
De ZOUTE SALE by Bonhams geniet een sterke reputatie. Dankzij een exclusieve catalogus met zeldzame pronkstukken zoals de Ferrari F40 van ex-F1-piloot Nigel Mansell, de Porsche 911 R Type 991 Coupé, de Ferrari 599 SA Aperta en de Mercedes-Maybach G650 Landaulet ging de verkoop de voorbije jaren in stijgende lijn. Vandaag behoort de ZOUTE SALE® by Bonhams samen met de Grand Palais Sale in Parijs tot de absolute top in Europa en haalt ze het niveau van de Quail Lodge Auction tijdens de Pebble Beach Concours d’Élégance in Carmel (USA). De ZOUTE SALE® by Bonhams vindt dit jaar plaats in de Albertplein Marquee op het Albertplein op vrijdag 5 oktober om 17.30 uur. De ‘loten’ kunnen op donderdag 4 en vrijdag 5 oktober, van 10 tot 17 uur, worden bezichtigd. De veiling zelf start aansluitend om 17.30 uur.

 

ZOUTE CONCOURS D’ÉLÉGANCE® by Degroof Petercam
Zaterdag 7 en zondag 8 oktober 2018
Royal Zoute Golf Club
Het ZOUTE CONCOURS D’ELEGANCE by Degroof Petercam presenteert in het weekend naar goede gewoonte een gelimiteerd aantal uitzonderlijke wagens. De schoonheidswedstrijd, die ondertussen ook in het buitenland een uitstekende naam heeft verworven, pakt dit jaar uit met enkele opvallende primeurs. Zo viert het ZOUTE CONCOURS D’ELEGANCE® by Degroof Petercam 70 jaar Porsche, 70 jaar Land Rover en 40 jaar BMW M1. Het concours vindt dit jaar zowel op zaterdag als op zondag plaats op Royal Zoute Golf Club in het Zoute. Tijdens dit weekend is de selectie van meer dan 75 elegante pre- en post-war klassiekers van wereldklasse daar te bewonderen.

 

ZOUTE GT TOUR by EY
Zondag 7 oktober 2018
Tour en parade van GT’s in en rond Knokke-Heist
De ZOUTE GT TOUR by EY sluit op zondag 7 oktober de ZOUTE GRAND PRIX al voor de zevende keer af. Aan deze balade van zo’n 120 km nemen een tweehonderdtal exclusieve en moderne GT’s (jonger dan 20 jaar) deel. De tocht start ‘s morgens om 9.30 uur aan de Albertplein Marquee (op de Zeedijk aan het Albertplein in Het Zoute). Tussen 9.45 en 10.45 uur vindt de TRACK 1 – KNOKKE plaats op een gesloten parcours en bestaat uit drie proeven. Daarna rijden de wagens weer naar Knokke-Heist en kan u tussen 12.30 en 13.30 uur aan de Graaf d’Ursellaan in Heist naar de TRACK 3 – BRESKENS PORT gaan kijken.
You may also like
Zoute Grand Prix Week is in Londen verkozen tot ‘s werelds beste evenement voor historische wagens door een internationale vakjury
10 jaar Zoute Grand Prix: een topeditie
Door de lens: Zoute Grand Prix … rallygewijs
De Zoute Grand Prix: Nabeschouwing met foto’s