Home > #Hoofdnieuws > De autosport dit weekend

De autosport dit weekend

We staan voor een mooi autosportweekend met heel wat actie in eigen land, maar ook in Azië, met de F1 in Japan op de omloop van Suzuka en WTCR in Wuhan. Waar er weinig hoop is om Stoffel Vandoorne in Japan te zien schitterend, is die hoop wel gewettigd voor Fred Vervisch, Denis Dupont en Comtoyou in het Chinese Wuhan. Nog een WK vinden we in Wales, waar de plaatsnamen ook moeilijk uit te spreken zijn, maar uiteraard gaat het daar om het WK rally of WRC, waar alle ogen gericht zijn op de WK-strijd tussen het trio Neuville-Tänak-Ogier.

Internationaal is er nog VLN, met het debuut van de nieuwe Vantage GT3 met uiteraard Maxime Martin achter het stuur, terwijl in Jerez de Franse F4 – met alle jonge Belgen –  aan het werk is.

Veel actie in eigen land

Dichter bij huis kan u naar Spa, Maasmechelen of Zandvoort. In de Ardennen staat de laatste 24-uursrace op het programma, met de racende eendjes, of 2PK, naast een wedstrijd van de BGDC. In het Limburgse Maasmechelen is er uiteraard het BK Rallycross, terwijl in Zandvoort de VW Fun Cup en de Belgische GT4 voor de actie zorgen.

Regionaal zien we de ontknoping in één discipline en de herneming van een andere. Op het Duivelsbergcircuit in Maasmechelen valt het doek over het VAS Rallycross seizoen 2018 terwijl in Merksplas het VAS Rittensportseizoen met de “Titanicrit” de draad weer oppikt na een lange pauze en er pas op de helft van zijn seizoen zal zitten.