Home > Rally > Handen uit de mouwen voor Grégoire Munster

Handen uit de mouwen voor Grégoire Munster

Terwijl BMA in Sankt-Vith streed voor de titel in het BRC, namen Grégoire Munster en Louis Louka in Duitsland deel aan de Rallye Erzgebirge, het kader van de voorlaatste manche van de sterk bezette ADAC Opel Rallye Cup.

Eens te meer streden we in de top 3 en eens te meer werden we het slachtoffer van een lekke band die ons een vijftigtal seconden kostte,” vertelt Grégoire. “Daardoor zakten we terug naar de 6de plaats. We zullen de mouwen op moeten stropen om onze tweede plaats in het kampioenschap te behouden in de laatste wedstrijd van de Cup. Het wordt nog een spannende strijd met Karl-Martin Volver, de winnaar van de dag.

In deze wedstrijd bleek het gebrek aan ervaring van Grégoire op onverhard,” vervolgt Bernard Munster. “Volver heeft veel meer op die ondergrond gereden. Hij heeft sinds het begin van zijn carrière een veertigtal rally’s meer gereden! Dat was te zien aan de tijden in deze wedstrijd. Het verdict in de ADAC Opel Rallye Cup zal vallen in de 3-Städte Rallye op 19 en 20 oktober. We zullen dan ook weten wie volgend seizoen het stuur krijgt als fabriekspiloot van Opel. De onderhandelingen zijn nog aan de gang, maar normaal zal BMA ook twee van onze Skoda Fabia’s R5 aan de start brengen in Beieren.

You may also like
BRC Haspengouw: tevreden gezichten bij BMA Hyundai
WRC Kroatië: Munster moet dag 2 vroegtijdig staken
Schaalmodellen: vier Belgische wagens in de schijnwerpers op Ixo
BRC South Belgian: Grégoire Munster tevreden met tweede plek