Home > #Hoofdnieuws > WK Rallycross 2019 begint in Abu Dhabi

WK Rallycross 2019 begint in Abu Dhabi

Het seizoen 2018 van het Wereldkampioenschap Rallycross loopt ten einde met nog twee manches voor de boeg en ondertussen maakt IMG de seizoenopener voor volgend jaar bekend. Het WK begint niet in Barcelona zoals het voorbije jaar of in het Portugese Montalegre zoals al vaker het geval was. De eer is nu weggelegd voor Abu Dhabi.

Daarmee trekt het WK Rallycross voor het eerst naar het Midden-Oosten waar tijdens het weekend van 5 en 6 april het eerste startschot van 2019 wordt gegeven en dat op het Yas Marinas circuit. Daar wordt, net zoals dat gebeurde in Barcelona, of recent Austin en iets langer terug Hockenheim, een deel van het F1-circuit omgebouwd naar een rallycross-circuit.

Als rallycross volgend jaar effectief naar Spa komt zoals de geruchten doen vermoeden zien we al minstens vier F1-circuits waar WRX zijn tenten zal opslaan, en dat is naast Spa dan Silverstone, Austin en nu het net bevestigde Abu Dhabi. Het is verder nog afwachten en uitkijken naar de volledige kalender die vermoedelijk niet lang meer op zich laat wachten.

Elders lezen we (motorsport.com) dat het WK ook in 2019 uit 12 evenementen zou bestaan, dat betekent dat alvast minstens één organisator plaats moet ruimen. Mettet stapte er reeds vrijwillig uit, vermoedelijk ten voordele van Spa Francorchamps.

Wordt vervolgd

(foto persbericht fiaworldrallycross.com)

You may also like
Vaarwel 2022, op naar een spetterend 2023!
WRX 2023: terug naar Mettet
WRX en Euro RX: kampioenen winnen op de Nürburgring
WK en Euro RX: Johan Kristoffersson en Jan Cerny leiden in Duitsland