Home > #Hoofdnieuws > WRX: Solberg leidt in Austin

WRX: Solberg leidt in Austin

In de Amerikaanse staat Texas wordt meer bepaald in Austin de tiende wedstrijd van het Wereldkampioenschap rallycross afgewerkt. En na de eerste dag is het de Noor Petter Solberg die met zijn Volkswagen Polo de rangschikking aanvoert.

“Hollywood” is helemaal terug, zo lijkt het, en in de twee van de vier te rijden heats die vandaag verreden werden was hij ook tweemaal de snelste. Zijn Zweedse teamgenoot Johan Kristoffersson, die afstevent op een tweede wereldtitel op rij, vecht zich ondertussen een weg terug naar boven. In de eerste heat klokte die immers slechts een dertiende tijd nadat hij vastzat in het verkeer, in de volgende reeks verging het Kristoffersson een pak beter wat een tweede tijd opleverde na Solberg. In de stand na twee heats vinden we de Zweed terug op een zesde plek. Na Solberg is de Zweed Mattias Ekström (Audi) voorlopig tweede en de Fransman Sébastien Loeb was oorspronkelijk derde met de Peugeot 208, maar Loeb kreeg nog een tijdstraf in de tweede heat waardoor de Noor Andreas Bakkerud als derde de nacht ingaat.

In het Amerikaanse rallycross (ARX) is het bij de Supercars Tanner Foust die de rangschikking aanvoert met de VW Beetle. Foust is met zijn teamgenoot Scott Speed in een titelduel verwikkeld. Speed is voorlopig vijfde. In ARX2 (RX Lites) is het Cole Keatts die leidde na twee heats.

(foto: J Dingenen/Solberg aan het werk in Riga)

You may also like
Vaarwel 2022, op naar een spetterend 2023!
WRX 2023: terug naar Mettet
WRX en Euro RX: kampioenen winnen op de Nürburgring
WK en Euro RX: Johan Kristoffersson en Jan Cerny leiden in Duitsland