Home > #Hoofdnieuws > BRC: Princen leider en virtueel kampioen

BRC: Princen leider en virtueel kampioen

In Sankt-Vith blijft het uiterst spannend in de voorlaatste manche van het BK rally, met tijdens de namiddaglus winst in de klassementsproeven voor Kris Princen, Sebastien Bedoret en tweemaal Adrian Fernemont, uiteraard allemaal in een Skoda. Die laatste is zo tot op 2,4 seconden van leider Princen genaderd, die titelwinst ruikt. Vincent Verschueren blijft wat onder de radar, als derde op 10,8 seconden en niet bij machte om echt weer naar voren te rijden.

Het blijft schitterend weer in de Duitstalige regio van ons land, op een parcours dat zeker op heel wat bijval kan rekenen. Princen blijft voorlopig leider, maar heeft maar een kleine bonus op de winnaar van Spa eerder dit jaar, Adrian Fernemont en hij laat in Sankt-Vith zien dat die winst geen toeval was. Princen en Fernemont gaan in de vier resterende proeven beslissen over winst en verlies en mogelijk over de titel van Princen.

Vincent Verschueren moet stilaan oppassen voor Guillaume de Mevius in zijn Citro├źn, vierde op amper 7,9 seconden van de regerende kampioen. Sebastien Bedoret sluit de top 5 af. Patrick Snijers is achtste en eerste Porsche.

You may also like
BRC Historic: Rainer Hermann op puntenjacht in South Belgian Rally
BRC Junior: forfait van Jonas De Wilde. Wie scoort er zaterdag?
BRC South Belgian: met opnieuw een zeer mooi deelnemersveld onder aanvoering van Maxime Potty
BRC South Belgian: evenwichtig startveld in VHRS 65 en 50