Home > #Hoofdnieuws > F1: Mercedes start sterk, Ferrari op de sukkel in Sochi

F1: Mercedes start sterk, Ferrari op de sukkel in Sochi

Mercedes is sterk aan het Formule 1-weekend in Rusland begonnen en kwam na de actie op vrijdag bovenaan de tabellen te staan. Ferrari begon met de snelste tijd in de eerste training, maar zakte daarna terug en zal veel moeite moeten doen om Mercedes van een vijfde opeenvolgende overwinning te houden in Sochi.

Nog nooit won iemand anders dan Mercedes de race in Sochi. Vorig jaar boekte Valtteri Bottas daar zijn eerste overwinning en vandaag was de Fin net iets trager dan zijn teamgenoot Lewis Hamilton, die de dag met zijn Mercedes als snelste afsloot.

Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen kwamen met hun Ferrari niet verder dan de plaatsen vijf en zes, op respectievelijk een halve en een volle seconde van Hamilton. Mercedes en Ferrari werden gescheiden door Red Bull-rijders Max Verstappen en Daniel Ricciardo.

Stoffel Vandoorne kwam niet verder dan de achttiende tijd in de tweede en meest representatieve sessie, op ruim zes tienden van zijn teamgenoot Fernando Alonso.

Foto © Wolfgang Wilhelm/Mercedes AMG F1

You may also like
In een notendop: NASCAR – F1
F1 Bahrein: Red Bull en Aston Martin in de wolken, Ferrari en McLaren in dal
F1 Bahrein: Max domineert openingsrace: “Precies de start die we wilden”
F1 Bahrein: Verstappen wint moeiteloos, Alonso op podium