Home > #Hoofdnieuws > WRX: Kristoffersson op een zucht van de wereldtitel

WRX: Kristoffersson op een zucht van de wereldtitel

Komend weekend trekken de rijders van het WK Rallycross naar de Verenigde Staten van Amerika waar ze in de Amerikaanse staat Texas, meer bepaald in Austin op het F1-circuit, in actie komen voor de 10de manche van het Wereldkampioenschap.

De Zweed Johan Kristoffersson is op weg zichzelf op te volgen wat de wereldtitel betreft. De Volkswagen-rijder heeft na negen wedstrijden reeds 73 punten voorsprong op zijn landgenoot Mattias Ekström (Audi). Wanneer Kristoffersson na afloop van de komende race nog steeds meer dan 60 punten voorsprong heeft is een tweede opeenvolgende titel een feit. Per wedstrijd zijn er immers maximaal  30 punten te verdienen en er resten enkel nog Buxtehude (Duitsland) en Kaapstad (Zuid-Afrika). De titel van vice-kampioen ligt nog helemaal open, voorlopig heeft Ekström 181 punten en zijn teamgenoot bij EKS/Audi, de Noor Andreas Bakkerud, heeft er 179. Net daarachter zien we Sébastien Loeb voor Peugeot met 176 punten en die heeft op zijn beurt dan weer 1 puntje voorsprong op de Noor Petter Solberg (Volkswagen).
Bij GCK, het team van de Fransman Guerlain Chicherit, zal de Zweed Anton Marklund in het WK de tweede Mégane besturen. Ook de Brit Liam Doran kruipt opnieuw achter het stuur van zo’n Mégane, maar dan in ARX, het Amerikaanse kampioenschap.

De ARX-rijders rijden in Austin hun seizoensfinale. Daar is het Scott Speed die voorlopig leidt met de VW Beetle. Zijn ploegmaat Tanner Foust volgt op 9 puntjes. Daarnaast is er nog ARX2 waar Conner Martell de stand aanvoert.

(foto J Dingenen / Kristoffersson in Riga)

You may also like
Vaarwel 2022, op naar een spetterend 2023!
WRX 2023: terug naar Mettet
WRX en Euro RX: kampioenen winnen op de Nürburgring
WK en Euro RX: Johan Kristoffersson en Jan Cerny leiden in Duitsland