Home > Rally > BRC > Guillaume de Mévius en Martijn Wydaeghe in leermodus

Guillaume de Mévius en Martijn Wydaeghe in leermodus

In de Terre de Lozère rally, waar ze voor het eerst achter het stuur van de Citroën C3 R5 kropen, zetten Guillaume de Mévius et Martijn Wydaeghe al een uitstekende prestatie neer. Volgende zaterdag zetten ze hun leerschool met dezelfde wagen verder, op de wegen van de East Belgian Rally.

Guillaume de Mévius en Martijn Wydaeghe staan zaterdag gemotiveerder dan ooit aan de start van de voorlaatste manche van het Jobfixers Belgian Rally Championship.

Het parcours van de East Belgian Rally valt bij alle rijders in de smaak”, stelt de rijder die in de rallysport de kleuren van het RACB National Team verdedigt. “Ik stond hier nog maar één keer aan de start. Dat was in 2013 en toen reed ik met een auto uit de R1-categorie. Nadien ben ik hier wel al heel wat keren als toeschouwer aanwezig geweest, en ik kijk er nu al naar uit om opnieuw van dit snelle en soms smalle parcours vol blinde bochten te kunnen proeven. Verbazend genoeg ligt het gripniveau in de regio van Sankt Vith hoger dan in de rest van België!

Deze donderdag kregen Guillaume de Mévius en Martijn Wydaeghe de gelegenheid om hun nieuwe wagen nog eens te testen:
We hebben 90 kilometer afgelegd en het bleek een heel positieve test”, stelt de rallyrijder. “We voelden duidelijk dat dit een R5-wagen van de laatste generatie is. Een heel efficiënte auto.

Wat worden de ambities van het duo volgende zaterdag in en rond Sankt-Vith? “We zullen proberen de wagen nog wat meer onder de knie te krijgen. Het doel is om zonder risico’s te nemen aan de finish te geraken en progressief het ritme te verhogen.”

You may also like
BRC East Belgian Rally: door de lens van Lorenz
Historic: samenwerking tussen Legends Boucles @ Bastogne en de East Belgian Rally
East Belgian Rally door de lens van Deschuyttere Lorenz
Spa Rally: eerste inschrijvingen binnen