Home > #Hoofdnieuws > De autosport dit weekend

De autosport dit weekend

Dit weekend biedt weer heel wat afwisseling in autosportland. Uiteraard is er de Russische Grand Prix F1, met mogelijk ook de laatste aankondigingen wat betreft de zitjes voor 2019. Zeker bij Toro Rosso zou er nieuws moeten volgen. Maar er is meer dan enkel de F1 op het spectaculaire stratencicuit van Sochi.

Nog in Rusland is er ook F2 en GP3, telkens de voorlaatste meeting voor de finale in Abu Dhabi. Mogelijk kennen we dus dit weekend de kampioenen. Eenzitters zijn er verder nog in Suzuka, voor de finale van de Japanse Super Formula.

In Ningbo, China, start de WTCR aan een Aziatisch vierluik, en daar is de titelstrijd uiteraard nog in volle gang. Ook onze landgenoten gaan dus weer racen in het WK voor toerwagens. Nog een wereldtitel staat op het spel in de VS, met de op twee na laatste manche van het WK rallycross.

In eigen land is er het Racing Festival, met Belcar, Supercar Challenge en de Fiesta Cup, naast de de ontknoping van het VAS Slalomseizoen In Kinrooi en uiteraard de East Belgian Rally, waar Kris Princen mogelijk kampioen wordt.

Vermelden we ook nog BTCC op Brands-Hatch, ook al voor de seizoensfinale.