Home > Circuit > Karting: Ean Eyckmans schittert in Italië

Karting: Ean Eyckmans schittert in Italië

Ean Eyckmans, de 10-jarige zoon van ex Indy500-coureur Wim Eyckmans wint het Italiaans kampioenschap mini “U-10” en wordt 3e algemeen in de categorie Mini 60cc.

Afgelopen weekend werd onder een stralende zon de laatste wedstrijd afgewerkt van het Italiaanse Karting kampioenschap op de kartbaan van Ugento in Zuid-Italië. Ean Eyckmans begon dit weekend met een goede noot en toonde zich meteen snel in dit internationaal getinte startveld. De jonge kempenaar gaat het weekend in als leider U-10 maar de concurrentie is groot, en er zijn nog vele punten te verdelen.
P6 na het tijdrijden geeft echter reeds aan dat de snelheid goed zit en de verschillen met de kopgroep zijn minimaal.

Tijdens de eerste reeks werkt Ean zich al snel op naar de top 3 en besluit deze wedstrijd met een relatief groot puntenverschil op de eerste achtervolger in het klassement. Reeks 2 word ei-zo-na nog beter, de strijdlustigheid van Ean brengt hem naar een 2e plaats en hierdoor verzekerd hij een startplek op de eerste rij naast eeuwige kart-rivaal Kimi Antonelli.

Zondagochtend word de eerste finale afgewerkt en deze verliep op zijn minst gezegd chaotisch. Eén van de concurrenten maakte een gevaarlijk maneuver op volle snelheid van het rechte eind en hierdoor moest Ean alle zeilen bijzetten om niet te crashen. Het maneuver van de door Mercedes F1 gesteunde concurrent leverde schade op aan zowel de kart als aan het puntenklassement. Een stilte, een wervelstorm, … de paddock daverde en helaas werden beide piloten door de wedstijdleiding gestraft voor dit debacle. 9e plaats in de eerste finale en geen podiumplek resulteerde in een spannende laatste finale voor het kampioenschap. Tijd voor revanche in de tweede finale dus, … en wat een finale!

Inhalen, een kunst die de kleine Eyckmans beheert als geen ander, … brengt hem terug naar een algemene vierde plaats en de eindwinnaar van het U-10 klassement. Met een eindklassement van 3e Algemene plaats in het Italiaans Kampioenschap, wordt Ean weldra in Italië verwacht voor de WSK Final Cup, welke 3 wedtsrijden omvat te Adria Raceway, South Garda Karting en Castelletto

(medegedeeld)

You may also like
FIA Karting: Thibaut Ramaekers wint in Valencia en is klaar voor het Europese kampioenschap CIK-FIA
FIA Karting: Rocco Coronel Nederlandse vertegenwoordiger in FIA Karting Academy Trophy 2023
In een notendop: karting
In een notendop: GT World, karting en BGDC