Home > Circuit > In een notendop: British GT, GT Open en Eurocup Renault

In een notendop: British GT, GT Open en Eurocup Renault

In Donington was er vandaag de beslissing in het Britse GT-kampioenschap, terwijl in Monza de International GT Open en in Hockenheim de Formule Renault Eurocup eveneens in actie mochten komen.

  • British GT – Phil Keen en John Minshaw hebben na een tijdstraf voor Aston Martin-rijder Nicki Thiim met hun Barwell Lamborghini de laatste race van het seizoen in het British GT Championship in Donington gewonnen. De titel is voor de Aston Martin van Jonny Adam en Flick Haigh, die zo de eerste vrouwelijke kampioene is in het kampioenschap. Maxime Martin werd met zijn Aston pas elfde.
  • GT Open – Mikkel Mac en Alessandro Pier Guidi wonnen in Monza de tweede race van het weekend voor de International GT Open. Ze haalden het voor de BMW van puntenleiders Andrés Saravia en Fran Rueda. Bertrand Baguette werd zesde met zijn Honda NSX, terwijl Bernard Delhez als twintigste finishte met een Lamborghini.
  • Renault Eurocup – In de Formule Renault Eurocup verstevigde Max Fewtrell dankzij twee overwinningen in Hockenheim zijn leiding in het kampioenschap. Na overwinningen op zaterdag en zondag heeft hij nu twintig punten meer dan eerste achtervolger Yifei Ye.

Foto ©  Jakob Ebrey Photography/britishgt.com

You may also like
GT Open: Street Art Racing van de partij
Best of 2022: door de lens van Joachim Cieters
In een notendop: GT Open – British GT
Speedweek Spa: zondag door de lens van Joachim Cieters