Home > #Hoofdnieuws > ELMS: zege in afgebroken race voor United Autosport, titel voor G-Drive

ELMS: zege in afgebroken race voor United Autosport, titel voor G-Drive

United Autosport heeft met Philip Hanson en Filipe Albuquerque de 4 uur van Spa ELMS gewonnen. De race werd na iets meer dan twee uur wedstrijd vanwege de zware regenval en de verwachte stormwind afgelast.

De Ligier JSP217 van het Britse team haalde het voor de Oreca van Dragonspeed (Hanley-Hedman-Lapierre) en de Panis Barthez Competition Ligier van Buret-Canal-Stevens. In LMP3 was de zege ook voor United Autosport en in GTE won Ebimotors met Porsche. G-Drive is met nog een race te gaan, teamkampioen in LMP2, terwijl Roman Rusinov en Andrea Pizzitola zeker van de pilotentitel in LMP2 zijn.

De race duurde amper twee uur, in plaats van de voorziene vier uur, maar een opeenvolging van incidenten en safety-cars, met intenser wordende regen en wind, noopten de wedstrijdleiding tot een onpopulaire maatregel. Uiteraard houdt de beslissing in dat er maar de helft van de punten uitgedeeld worden.

You may also like
IMSA Sebring 12: Porsche krijgt grotere luchtinlaat
Porsche Sprint Challenge Southern Europe: Benjamin Paque vicekampioen
24H Series Mugello: bijna 50 inschrijvingen
FIA WEC: WRT kent alle namen