Home > #Hoofdnieuws > Blijft Vandoorne bij McLaren?

Blijft Vandoorne bij McLaren?

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

De European Le Mans Series is dit weekend te gast op Belgische bodem en in dit kampioenschap is het Britse United Autosport één van de vaste waarden. Wie United Autosport zegt, zegt ook Zak Brown, de man die vandaag ook de lakens bij McLaren F1 uitdeelt en de man achter United Autosport is. Autosportwereld.be zat samen met de Amerikaan.

Ondanks het feit dat Zak Brown niet meteen over F1 wilde praten, “dat doe ik al voldoende, want er zijn 21 wedstrijden per jaar”, kwamen er toch een aantal interessante topics boven.

Met United Autosport gaan we in 2018-2019 richting de FIA WEC, maar ook met McLaren is het WK Uithouding een stevige optie, maar dan iets later.” De ACO en FIA finaliseren immers op dit ogenblik hun reglementen voor de toekomstige Hypercars, de bolides die in de toekomst voor de zege moeten gaan in het WK en de 24 Uur van Le Mans in de plaats van de huidige LMP1.

“In die nieuwe klasse heeft McLaren absoluut een plek, zeker met de ‘heritage’ van het merk in Le Mans (McLaren won er in 1995 nvdr.). Morgen (maandag) ontmoet ik een delegatie van ACO en FIA om die toekomst te bespreken. Het is één van de doelstellingen van de groep om richting die nieuwe klasse te gaan.”

Brown droomt met McLaren, net als Fernando Alonso, ook van de IndyCar Series, en dat is sowieso een project op kortere termijn dan de Hypercars in Le Mans, die we pas in 2020 zullen zien.

“Stoffel heeft zijn plaats in de IndyCar Series en in Le Mans”

“Indy is een serieuze piste, we weten allemaal wat Fernando wil bereiken. Maar ook Stoffel kan daar zijn plaats hebben. Ik heb eerder deze week nog met Stoffel aan tafel gezeten en zowel in de IndyCar Series als in Le Mans heeft hij zijn plaats. Stoffel is een fantastische rijder, ik ben een grote fan en hij is en snel, professioneel én zeer regelmatig of het perfecte profiel voor deze beide series dus. Wij gaan er alles aan doen om hem aan boord te houden en samen te blijven werken. Stoffel is een professionele rijder en waarom zou hij dan niet opteren om met ons in dergelijke projecten te stappen?”

Wait and see…

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]