Home > Circuit > In een notendop: British GT, VLN, Michelin Cup, TCR Europe en GT Open

In een notendop: British GT, VLN, Michelin Cup, TCR Europe en GT Open

Heel wat GT-racerij en toerwagens dit weekend en we blikken even terug op de actie die zaterdag op het menu stond in het de Europese TCR, Britse GT-kampioenschap, de VLN, de Michelin Cup en de International GT Open.

  • British GT – Phil Keen en John Minshaw vertrekken met een Barwell Lamborghini op pole tijdens de seizoensfinale van het Britse GT-kampioenschap zondag in Donginton. Zij waren sneller dan hun teamgenoten Sam De Haan en Jonny Cocker. Maxime Martin start met een Aston Martin als derde, gevolgd door puntenleiders Flick Haigh en Jonny Adam (Aston Martin).
  • VLN – De zevende manche in het Duitse VLN-kampioenschap op de Nordschleife werd gewonnen door de Black Falcon Mercedes van Maro Engel, Hubert Haupt en Manuel Metzger. Ze wonnen voor de Frikadelli Porsche van Norbert Siedler en Lance David Arnold en de Falken BMW van Stef Dusseldorp en Peter Dumbreck.
  • GT Open – Andrés Saravia en Fran Rueda pakten met hun BMW de overwinning en de leiding in het kampioenschap tijdens de eerste race voor de International GT Open in Monza. Ferrari (Di Amato/Montermini) en Lamborghini (Agostini/Breukers) vervolledigden het podium. Bertrand Baguette werd met een Honda NSX zevende en Bernard Delhez in een Lamborghini 21ste.
  • Michelin Cup – Colin Noble en Alasdair McCaig hebben de Le Mans Cup in Spa gewonnen. Jens Petersen en Léonard Hoogenboom zijn in hun DKR Engineering Norma kampioen.
  • TCR Europe – Jean Karl Vernay heeft voor WRT de zege behaald in de eerste race van de Europese TCR in Monza. Maxime Potty werd in een VW Golf van Comtoyou knap vierde, Benjamin Lessennes finishte in zijn Honda niet.

Foto ©  Jakob Ebrey Photography/britishgt.com en AMG

You may also like
GT Open: Street Art Racing van de partij
Best of 2022: door de lens van Joachim Cieters
In een notendop: GT Open – British GT
Speedweek Spa: zondag door de lens van Joachim Cieters