Home > #Hoofdnieuws > DTM: Rast rijdt zichzelf weer in de titelkoers

DTM: Rast rijdt zichzelf weer in de titelkoers

In Oostenrijk heeft René Rast in veranderende weersomstandigheden voor een derde opeenvolgende Audi-zege in DTM gezorgd. De regerende kampioen won al twee wedstrijden op de Nürburgring, en kon nu dankzij zijn teamgenoten ook een derde zege op rij laten optekenen. Rast blijft zo een bedreiging voor de beide Mercedes-rijders Paul Di Resta en Gary Paffett in het DTM-kampioenschap.

Het werd een spectaculaire race op de Red Bull Ring, met een winnaar die van de negende startplaats naar zijn derde opeenvolgende zege reed, meteen zijn vierde van het seizoen. Niemand doet zo beter dan de man die in 2017 kampioen werd. Maar ere wie ere toekomt, “het voelt niet als een echte zege”, aldus Rast na de race. Inderdaad in de laatste meters kreeg titelkandidaat Rast de zege van Nico Muller en Mike Rockenfeller ‘cadeau’, uiteraard om de titelambities leven te houden. Rockenfeller werd tweede en Muller derde, waardoor Audi een volledige top-3 scoorde.

Bovendien werd Daniel Juncadella, die als eerste over de meet kwam, bedacht met een drive-through in de laatste ronden, wat hem uiteindelijk naar de bodem van het klassement verwees. Juncadella zou een valse start gemaakt hebben na de laatste safety-car op drie minuten van het einde.

De twee andere titelpretendenten, Mercedes-rijders Paul Di Resta en Gary Paffett, werden vierde en 10de, wat maakt dat Paffett nu leidt met 216 punten, negen meer dan Paffett en 42 meer dan Rast, met nu nog 75 punten of drie races te gaan.

Geven we nog mee dat Marco Wittmann de eerste BMW-rijder werd, op de zevende plaats. Sébastien Ogier werd twaalfde, achter Robin Frijns. Morgen volgt race twee in Oostenrijk.

 

 

You may also like
Belcar 2023: met AC Motorsport
Mercedes brengt hulde aan de F1-wagen
Dakar 2023: Chicherit wint, Sainz verliest leiding
Dakar: proloogwinst voor Ekström en Audi