Home > #Hoofdnieuws > De autosport dit weekend

De autosport dit weekend

Het wordt een zeer boeiend autosportweekend, met bovenaan op de affiche uiteraard de nachtrace van de F1 in Singapore en de WK rally in Turkije, waar Thierry Neuville nog steeds als WK-leider aan de slag gaat. Bovendien is er ook nog eens het WK rallycross in Letland. Van het goede te veel of net goed voor de autosport?

Dichter bij huis is er ook heel wat autosport te beleven, met in eigen land de Belgische FIA Truck Grand Prix op Circuit Zolder, onder meer met de Porsche Cup Benelux. Op enkele kilometers van de Belgische grens is er een stevig GT-weekend op de Nürburgring, met onder meer de Blancpain Sprint, de Europese GT4 en Formula Renault. In Hockenheim is er dan weer plaats voor de Europese Nascar met de reguliere Belgische deelnemers. In Sonoma is er de finale van de IndyCar Series en verder is er nog BTCC in Silverstone.

De Belgian Westhoek Classic start vrijdag in Ronse. Deze klassieker in de regelmatigheidsritten eindigt op zaterdag inAnzegem na etappes die de karavaan tot Eeklo en terug voeren. De slalomcompetitie gaat na een lange zomerpauze zondag verder met de Druivenslalom in Overijse. Met een eigen Challenge eren ze ook hun overleden collega Erik Tastenoy.