Home > #Hoofdnieuws > ADAC GT Masters: Erhart en Kaffer van 26ste naar winst

ADAC GT Masters: Erhart en Kaffer van 26ste naar winst

In de laatste race van het ADAC GT-weekend op de Sachsenring kwamen Elia Erhart en Pierre Kaffer als eerste over de finish met hun EFP Audi R8 LMS. Het duo vertrok vanaf de 26ste plaats, maar baande zich na de pitstopchaos tijdens de safety car een weg naar de overwinning. De top drie bestaat volledig uit Audi met de broers van der Linde (Montaplast Audi) op twee, gevolgd door Jeffrey Schmidt en Stefan Mücke (BWT Audi).

De aanvang van de race verliep niet zoals gepland, met meerdere race-incidenten in de eerste ronde. De rode vlag volgde snel en de herstart van de race zou een dik half uur later dan voorzien plaatsvinden.

Drama van start tot finish
De safety car kwam frequent de baan op en zorgde tijdens het pitstopwindow voor een herschikking van de rangorde. Zo namen de winnende Audi van Erhart-Kaffer en de Audi van onze landgenoot Dries Vanthoor en Florian Spengler plaatsen 1 en 2 in. Beide wagens reden voor de pitstops achteraan het pak.

Polesitters Klaus Bachler en Adrien de Leener waren hun leiding kwijt en verloren kort na de pitstops een kans op het podium na een aanrijding, de KÜS Porsche finishte niet. Kort daarna was het ook voor Spengler gedaan met de fun, hij ging de grindbak in en finishte als 19e. Maar liefst tien wagens kwamen niet over de meet, waaronder de Aust Audi van Frédéric Vervisch en Nikolaj Rogivue.

Nieuwe leiders
Robert Renauer leidt het kampioenschap samen met Mathieu Jaminet, beide heren hebben 109 punten. Met nog één raceweekend te gaan in Hockenheim (21 tot 23 september) kunnen Markus Pommer en Maximilian Götz nog roet in het eten strooien, zij delen de tweede plaats met elk 105 punten.

You may also like
Belcar 2023: met AC Motorsport
Dakar 2023: Chicherit wint, Sainz verliest leiding
Dakar: proloogwinst voor Ekström en Audi
Toerisme: Denis Dupont weer in Michelin Pilot Challenge