Home > #Hoofdnieuws > Formula 4: Belgen in Frankrijk voor titel

Formula 4: Belgen in Frankrijk voor titel

Dit weekend zien we onze jonge eenzitterrijders terug aan het werk. Ugo De Wilde, Ulysse De Pauw, Baptiste Moulin en de broers Muth trekken naar het circuit van Magny-Cours, voor de vijfde van zeven manches van het Frans kampioenschap F4. De jonge Belgen doen het alvast goed, met een tweede en een derde plek in het kampioenschap voor De Wilde en De Pauw.

Na bijna twee maanden zomerbreak mogen de rijders van het Frans kampioenschap F4 opnieuw in actie komen en dat op een omloop waar ooit de F1-bolides nog reden. Magny-Cours is een omloop waar Ulysse De Pauw, vertegenwoordiger van het RACB National Team, wel een zwak voor heeft. De Brabander blies afgelopen maandag 17 kaarsjes uit) en hij te trappelen van ongeduld om na twee maanden weer te racen.

Acht weken zonder een wedstrijd, dat is lang“, benadrukt onze landgenoot. “Het is altijd goed om eens een pauze te nemen, er eens compleet tussenuit te gaan. Ik heb er trouwens gebruik van gemaakt om even stoom af te laten, vooraleer opnieuw intensief te beginnen trainen. Maar ik kan haast niet wachten om opnieuw achter het stuur te kruipen, nog eens te voelen hoe zo een eenzitter aanvoelt, de adrenaline te laten stromen.” De herneming is nog extra welkom omdat de race in Magny-Cours plaatsvindt. “Al twee keer kon ik daar tests afwerken“, herinnert de jonge Belg zich. “Iedere keer zat ik in de kopgroep. Ik kan het tracé, met zijn vele lastige bochten, wel smaken. In tegenstelling tot sommige andere circuits, die breder zijn en waar bochten voor een F4 eerder op een rechte lijn lijken, moet je in Magny-Cours voortdurend met het stuur in de weer zijn.”

Revanche

Ugo De Wilde verloor bij de laatste manche van de F4, op het Franse Dijon, kostbare punten door een vreemde beslissing van de wedstrijdorganisatie, maar de snelle man uit Zaventem blijft gemotiveerd. “We gaan voor de titel en niets minder“, weet Ugo De Wilde, die ondertussen nog steeds school loopt in het College Don Bosco van Woluwé.

 

You may also like
In een notendop: F4 ADAC-F4 FFSA
FFSA F4: Van der Henst met nieuwe vierde plaats
FFSA F4: Van der Henst sterk
In een notendop: FFSA F4 en Super Formula