Home > VAS > Belgian Westhoek Classic: ‘Alles moet goed vallen…”

Belgian Westhoek Classic: ‘Alles moet goed vallen…”

Nog een week te gaan. Traditiegetrouw trekt de Belgian Westhoek Classic die tweede seizoenshelft der regelmatigheidsrally’s op gang waarbij dit jaar net geen 100 voertuigen zich opstellen in het wagenpark op de Grote Markt van Ronse, het nieuwe wedstrijdcentrum na 13 jaar. 

Met vader en zoon Giel en Arjen Van der Palen trekken we de Nederlandse grens over. Giel en Arjan Van der Palen wisten in 2015 als eerste buitenlands team op het BWC-palmares te komen door met hun rode Porsche 911 een zéér sterke tweede wedstrijddag af te werken. Dit jaar komen ze voor de zesde maal aan de start en gezien de organisatoren dit jaar opnieuw een kaartleessectie met tijdcontroles op zaterdagmiddag inlassen moet een podiumplaats of zelfs een herhaling van hun resultaat in 2015 tot de mogelijkheden behoren, want net in het kaartlezen blinkt navigator Arjan uit! Aan competitieritme zullen ze geen gebrek hebben, want twee weken voor de Belgian Westhoek Classic legden ze de 5-daagse rally Spa-Luxemburg-Scheveningen af, toevallig of niet een wedstrijd met een stevige portie kaartlezen…

Belgian Westhoek Classic staat voor ons synoniem voor een wedstrijd met een zeer competitief deelnemersveld en een schitterende route in een voor ons onbekend gebied. Daarenboven is de wedstrijd continu spannend en uitdagend, absoluut de reis waard! We proberen elk jaar op het podium te eindigen maar daarvoor moet alles goed vallen, zoals in 2015. Met zo veel kanshebbers moet er aardig wat mis gaan bij de rest omdat we zelf op de vele regelmatigheidsproeven wat seconden laten liggen links en rechts. De aangekondigde kaartleessectie kan ons wel helpen om onze ambities waar te maken…
De tegenstand voorspellen blijkt elk weer lastig. Zo vallen er ook opvallend vaak favorieten uit met pech. Kijk maar naar De Munck vorig jaar nog voor het goed en wel begonnen was. Ook dit jaar staan er weer veel topequipes aan de start. Het zou mooi zijn mochten we niet de enige buitenlandse winnaar blijven maar één van onze landgenoten er met de prijs van door gaat.

De gouden tip?
Focus vooral op de route en niet teveel op de secondes. Als je altijd direct goed rijdt kom je vanzelf bovendrijven in de stand. Die secondes komen dan later wel.

(persbericht)

You may also like
Belgian Westhoek Classic richting Ardennen
VAS terugblik: Belgian Westhoek Classic
Belgian Westhoek Classic: de tweede voor Pyck
Belgian Westhoek Classic met favorieteneditie