Home > VAS > Rallysprint > Nederlanders domineren in Kasterlee

Nederlanders domineren in Kasterlee

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

De Nederlander Sander Van Hoof won op een Mistubishi Evo X de Short Rally van Kasterlee, een wedstrijd meetellende voor het VAS Regionale kampioenschap.

Neefje Sander was van bij aanvang de snelste over de proeven van Retiesheiken en De Hese. Tegen halfkoers had hij meer dan vijf seconden voorsprong op Piet Van Hoof, Mr Kasterlee himself. Maar Piet ging op KP5 in de fout, even rechtdoor en er kwam 20 seconden bij op het conto. Een onoverbrugbare voorsprong dus voor Sander die oom Piet nog uit de uitslag zag verdwijnen in de allerlaatste KP.

Op de tweede trede van het podium kwam dan Bob De Jong, die zijn leertijd met de Hyundai i20 R kwam verderzetten maar op het einde van de dag wel 58 seconden diende toe te geven. Antoine Van Ballegooien, ook al een vaste klant in Kasterlee, zette zijn Evo X op de derde plaats en maakte (met bijna twee minuten achterstand) het Nederlandse podiumfeestje compleet. Temeer nog daar Mats Vanden Brand met de BMW M3 in zijn onnavolgbare spectaculaire stijl de vierde plaats en de zege bij de Historics en de Youngtimer klasse pakte!

En de Belgen? Tom Ceuppens, bijgestaan door Frank Werner, haalden met de BMW130i de vijfde plaats en waren daarmee de best geplaatste landgenoten. Zij hielden Eddy Vandevelde (weeral sterk met de Evo X) en Patrick Diels (BMW 1) af. In de kleinere Divisie 1-2 herpakte Stefaan T’Joens zich met een zege op de Renault M├ęgane RS. Antoine Biesheuvel haalde met een Talbot Lotus Sunbeam de winst bij de “oldtimers”.

(foto: W.Bouchez)

[/et_pb_text][et_pb_image _builder_version=”3.0.105″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2018/08/DSC00596.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” always_center_on_mobile=”on” force_fullwidth=”off” show_bottom_space=”on” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

Regularity van Kasterlee

In de marge van de Short Rally haalden Philip Copmans en Filip Beyers de zege in de Regularity van Kasterlee. Zij werden met 9,665 strafpunten op Opel Kadett C “rally” de winnaars voor het duo Verstraeten-Messiaen (Opel Kadett C) en het vader-zoon duo Sander en Paul Van den Wyngaert (VW Corrado 16V). De broers Pierco hielden in de ludieke Alfa Romeo 33 “Polizia” lang de derde plaats in handen maar vielen nog in de allerlaatste proef van het podium.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
Short rally van Kasterlee in beeld gebracht door Lorenz
VAS: Renstal Titanic steunt twee goede doelen
Dit was de Rallysprint van Moorslede 2019
Zege voor Monnens in Moorslede