Home > Circuit > FFSCB: Jens Verbesselt blijft op zijn honger

FFSCB: Jens Verbesselt blijft op zijn honger

Hij was onder de vlag van Garage Ford Trading één van de eersten die zich inschreef en prompt een bestelbon tekende voor een Fiesta ‘Cup’. Om maar te zeggen dat Jens Verbesselt geloofde in het concept en zijn kansen om in deze merkencup een rol van betekenis te spelen. Na vier races staat de 25-jarige Machelaar van het verenigde EMG Motorsport/Ford Garage Trading slechts op een 10de plaats in de punten en blikt hij met gemengde gevoelens terug op de twee confrontaties op Circuit Zolder.

Ik blijf een grote verdediger van de Ford Fiesta Sprint Cup want als piloot kan je hier enorm veel leren en, bovenal, het verschil maken, omdat je over weinig vermogen beschikt en het minste foutje niet zomaar kan goedgemaakt worden,” stelt Jens over zijn aanwezigheid in de Ford-merkenrace. “Dat ik geen betere resultaten kan voorleggen is enkel te verklaren door iets te veel pech. In het andere geval zag mijn balans er geheel anders uit. Het is en het blijft een mechanische sport, hé!

In de 2de race van het weekend van de Zolderse Superprix werd Jens opgehouden door een defecte stuurbekrachtiging en de motor die niet het volle pond gaf. Tijdens de races in het voorprogramma van de 24 Uren van Zolder had hij nochtans twee keer zicht op een 5de plaats!

In Race 1 stormde ik van plaats 11 op de grid naar de Top 5, totdat de ABS het na vier ronden liet afweten en ik met veel moeite, wegens geen remmen, de pitlane kon bereiken. In Race 2 tekende ik opnieuw voor een sterk debuut en had als 5de zo’n zeven seconden voorsprong op het groepje achtervolgers met Herremans, Huart en Parmentier. Met nog geen achthonderd meter voor de boeg dacht ik aan de Haarspeld die 5de plek mooi te kunnen beveiligen, totdat de motor in noodloop ging en de tijd dat ik de motor weer aan de praat kreeg, waren Huart en Herremans voorbijgeraakt en ging ik pas als 7de over de eindmeet. Gelukkig kon ik nadien dat minder goed begonnen weekend goedmaken met een zege van de Porsche van EMG Motorsport in de klasse in de 24 Hours of Zolder!

Het was enkele weken eerder nochtans allemaal zeer goed begonnen met een 3de plaats in de allereerste race van de Belgische Ford Fiesta Sprint Cup.

Het podium delen met ervaren mannen zoals Bastiaans en Longin zegt veel over mijn eerste score,” klinkt Jens fier. “Tegenover een duidelijk snellere concurrentie is er nog ruimte voor verbetering. Ik ben ervan overtuigd dat ik opnieuw kan gaan voor een Top 5 en waarom niet een plaats op het podium? Leburton is nog zo iemand met meer kilometers in de benen, maar de Redant-broers zijn niet onklopbaar.

Na de twee afspraken op Circuit Zolder gaat het op 8 en 9 september richting Circuit Zandvoort voor het derde weekend van de Belgische Ford Fiesta Sprint Cup. Voor de eerste keer dit jaar verschijnen alle Fiesta’s op één grid voor twee races van dertig minuten Nederland-België! Jens deelde al eerder de grid met de Nederlanders: tijdens het weekend van de Max Verstappen Days leerde hij via een deelname aan de Nederlandse FFSC het duinencircuit beter kennen…

Ik ben meer thuis op Circuit Zolder, omdat ik tot hiertoe meer aantrad op de Limburgse piste – twee deelnames aan 24 Uren en twee keer met de Fiesta – terwijl ik een hele tijd geleden op Circuit Zandvoort deelnam aan een trackday. Met het samenvoegen van de twee startvelden gaat het er zeker nog spannender aan toe gaan en dat vind ik goed, omdat ik weet dat ik zonder in de problemen te komen opnieuw vooraan kan meestrijden. Ondanks de geleden ellende blijf ik positief en blijf geloven in mijn kansen en die van Ford Garage Trading.

(persbericht)

You may also like
American Festival Zolder: zondagnamiddag door de lens van Benny Houbrigts en Joachim Cieters
Zolder 24: actie op zondagvoormiddag door de lens van Roel Ramaekers en Joachim Cieters
Zolder 24: het vallen van de duisternis door de lens van onze fotografen
Zolder 24: de signeersessie door de lens van Roel, Joachim en Benny